Бившият полковник от руското ГРУ Сергей Скрипал през 2012 г.

...
Бившият полковник от руското ГРУ Сергей Скрипал през 2012 г.
Коментари Харесай

Чешко издание: Скрипал е бил на тайна среща със специалните служби в Прага през 2012 г.

Бившият полковник от съветското ГРУ Сергей Скрипал през 2012 година скрито е бил в Прага и се е срещнал с представители на чешките специфични служби, заяви през вчерашния ден електронното издание " Респект ", представено от ТАСС.

Според изданието става дума за " подпомагане за откриване на съветската агентурна мрежа ", предава Българска телеграфна агенция.

" Поне един път, през 2012 година, Скрипал е бил в Прага ", показва " Респект ". " Въпреки че е бил тук за малко, пътуването му е било потребно за локалните служби. Представители на чешките служби за сигурност по-късно са се срещнали с някогашния съветски разузнавач най-малко един път във Англия ".

Чешкото издание написа, че откакто се открил във Англия, Скрипал е сътрудничил с английската специфична работа МИ-6 за откриване на съветската агентурна мрежа (в западните държави).

Той е имал проведени срещи с представители на служби на страните партньорки на Обединеното кралство за гарантиране на сигурността на Запада. От 90-те години в този кръг влиза и Чехия.

" Респект " показва, че неотдавнашният опит за отравяне на Скрипал на английска земя с нервно-паралитичното вещество " Новичок " не е обвързван с пътуването му до Прага.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР