Бившият полицай Румен Тонев, който е обвинен за убийството на

...
Бившият полицай Румен Тонев, който е обвинен за убийството на
Коментари Харесай

Бившият полицай влачил тялото на психолога Нав по стълбите. Съдът го остави в ареста

Бившият служител на реда Румен Тонев, който е упрекнат за убийството на психолога Иван Владимиров-Нав, влачил тялото на 45-годишния мъж по стълбите на кооперацията към мазето.

Това стана ясно в Софийския градски съд, където се гледаше мярката за неотклонение на 52-годишния Тонев.

 

Съдът остави Тонев в ареста.

Мотивът на държавното обвиняване е, че той може да се укрие и да извърши ново закононарушение.

Защитата на обвинения от своя страна изиска по-лека мярка за неотклонение " домакински арест " с претекст, че липсват експертизи и епикризи за здравословното положение на Тонев.

 

Според съда са налице задоволително доказателства за съпричастност на обвинения към действието, налице е и действителна заплаха той да се укрие и да извърши друго закононарушение, заради което дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Пред съда Румен Тонев изиска да прочете писмо, само че това не бе почетено.

Снимки от кооперацията на улица " Черковна " 69 показвали съществуването на кървави следи. Съдия Николай Младенов уточни, че не е ясна повода заради която тялото на Иван Владимиров е било влачено към мазето, само че това надали е било, с цел да му се помогне, а по скоро то да бъде укрито, само че появяването на съседи е попречила.

Самият Тонев споделил пред един от комшиите си: " Иван искаше да ме убие ". Той извадил пикантен спрей и го напръскал, след това видял, че Владимиров носи и железен предмет в ръката си, най-вероятно катанец. Тогава извадил законния си револвер " Байкал " и прострелял психолога.

Трагедията става на 8 февруари към 22:30 на улица " Черковна ", където Тонев живее на първия етаж. Той населява жилището дружно с 70-годишната си майка. Не е женен. Пред съда сподели, че има ТЕЛК 34% неработоспособност, само че не е пенсионер по болест, само че и не работи. Адвокатката му го разказа като неконтактен, само че пък постоянно предизвикан от други условия.

По време на делото стана ясно, че Тонев е осъждан, само че оправдан. През далечната 1996 година, той е съхранявал нелегално муниции, за което е осъден с санкция. 

 

Стана ясно, че Нав и Тонев от дълго време са имали междусъседски разногласия, подавани са тъжби и от двете страни до полицията.

Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че е разпоредена инспекция работено ли е в действителност по сигналите. Тонев е бил чиновник на Министерство на вътрешните работи, само че повече от 20 години не е в системата.

 

Източник " Труд ", " 24 часа ", Българска национална телевизия

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР