Бившият пловдивски полицай Венцеслав Караджов, обвинен в убийството на родителите

...
Бившият пловдивски полицай Венцеслав Караджов, обвинен в убийството на родителите
Коментари Харесай

След 7 г. решетки: Пуснаха под домашен арест полицая Караджов с убитите родители

Бившият пловдивски служител на реда Венцеслав Караджов, упрекнат в убийството на родителите си, ще чака края на процеса под домакински арест с гривна на крайници. Решението е на Върховния касационен съд.

Обвинението против него гласи, че на 15 май 2016 година Караджов се е промъкнал в дома на родителите си Цветан и Божура и ги е прострелял, защото имал спор с тях за фамилния парцел на ул. " София " 68. Според прокуратурата Караджов направил закононарушението, откакто изгубил делото против майка си и татко си на последна инстанция.

Бившият служител на реда беше арестуван дни след стрелбата и от този момент е в ареста. Той отхвърля да е умъртвил родителите си, оръжието не е открито, само че в хода на делото стана ясно, че патроните, с които са убити Цветан и Божура са употребявани за образователни стрелби в Министерство на вътрешните работи.

Венцеслав Караджов беше наказан на пожизнен затвор от Окръжния съд в Пловдив и доказано от два състава на Апелативния, откакто Върховен касационен съд го върна за ново разглеждане на въззивната инстанция. Сега се чака новото изговаряне на висшите магистрати.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР