Бившият номер 1 в света Новак Джокович започна новата година

...
Бившият номер 1 в света Новак Джокович започна новата година
Коментари Харесай

Джокович започна годината с убедителна победа

Бившият номер 1 в света Новак Джокович стартира новата година по безапелационен метод, откакто победи французина Констант Лестиен с 6-3, 6-2 в мач от първия кръг на шампионата от сериите АТП 250 в Аделаида. За Джокович това бе първи дуел на австралийска земя от две години насам, откакто преди година той не бе позволен в страната поради нежеланието си да се имунизира против Covid-19.

Световният номер 5 контролираше събитията против 65-ия в света Лестиен и отрази единствената опция за пробив, която се откри пред противника му, като в това време взе подаването на французина три пъти, с цел да стигне до триумфа след час и 14 минути игра. " Като за първи мач не мога да се оплача. Играх доста добре. Първите шест гейма бяха доста оспорвани, в никакъв случай не бях играл против него. Той има сложен сервис, доста прецизен. Но откакто направих първия пробив за 3-2, подвигнах оборотите и играх добър тенис до края ", показа Джокович след триумфа.

За сърбина това е първо присъединяване в Аделаида от 2007-ма година насам, когато завоюва купата като младеж. За 35-годишния Джокович следва среща с различен французин - Куентен Хали, който победи представителя на домакините Джордан Томпсън с 6-3, 6-4.

За втория кръг в Аделаида се класира и руснакът Даниил Медведев след триумф над Лоренцо Сонего със 7-6(6), 2-1 и отричане на съперника. Напред продължава и Карен Хачанов, който победи Педро Качин от Аржентина с 6-2, 6-4. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР