Бившият ни национал Даниаил Милушев влиза в ролята на играещ-треньор

...
Бившият ни национал Даниаил Милушев влиза в ролята на играещ-треньор
Коментари Харесай

Дани Милушев: Участие на Дунав в плейофите в Суперлигата ще е успех

Бившият ни национал Даниаил Милушев влиза в ролята на играещ-треньор на Дунав (Русе) през новия сезон в Суперлигата 2019/2020. На треньорския пост той ще работи в екип с Красимир Миронов. Милушев съобщи, че предвид на измененията, които настъпиха в клуба, стигане до плейофи в шампионата на елита ще е огромен триумф, а ето още какво сподели той в изявление за задачите, селекцията и упованията за идния сезон.

Започвате против Арда (Кърджали) на старта в Суперлигата, коментар за жребия?

Отборът на Арда би трябвало да е от нашата рогозка, да сме почти на едно равнище. Това, по какъв начин сме провели подготовката ще си проличи още в първия кръг. Положителното е, че въпреки всичко ние сме домакини, това е един плюс за нас. Надявам се да стартираме с победа. Арда е и наш директен съперник за оставане в елитната група. Смятам, че най-вероятно четири тима ще сме тези, които ще се борим за оставане – Дунав, Славия, Арда и Черно море.
 ЦСКА - Дунав @@@

Какви са главните цели пред Дунав за новия сезон?

Ще се борим за оставане в групата – това е първата и съществена цел. От там нататък, в случай че успеем да стигнем до плейофите, както го направихме през миналия сезон, ще бъде триумф въз основа на всички структурни промени, които се случиха в нашия клуб. Смятам, че можем да излезем спечелили от първия кръг. Силно се надявам да е по този начин и да сложим отговарящ старт в Суперлигата. Също по този начин мисля, че и против директните ни съперници за оставане можем да запишем победи в срещите в къщи. През миналия сезон в семействата ни показахме доста мощни игри. На никого няма да му е елементарно при гостуването в Русе.

Къде ще играете през сегашния шампионат?

В зала „ Дунав “. Най-хубаво е тимът където тренира, там да организира и мачовете си. Да не се получава разминаване, тъй че ще одобряваме тимовете в тази зала.

Ще изпълняваш функционалността на играещ-треньор?

Да, ще бъда играещ треньор. Но треньорския пост ще го съвместявам с Красимир Миронов. Ще създадем едно дуо, в което ще се опитаме да подготвим оптимално добре тима през годината. През тази година, с по този начин стеклите се условия, нямаше никакво време за подготовка, направихме селекцията в последния миг.
 ЦСКА - Дунав @@@

Няколко думи за селекцията?

Взехме две момчета, играят в центъра, които бяха през миналия сезон в Разлог - Мартин Кръстев и Петър Бъчваров. В посрещане привлякохме от Дупница Ангел Велков, който е умел състезател и бе в състава на Марек, когато дупничани бяха хегемон четири години поред. Също по този начин привлякохме и Леон Тончев от Монтана. Взехме и двама разпределители - Стефан Стоянов от ЦСКА и Виктор Костадинов от Миньор, през миналия сезон игра в Добруджа 07. Либерата си остават от предходната година без смяна.

За страдание не успяхме да запазим Коце Стойков – умел състезател, дал е доста на Русе, разминахме се малко в финансовите условия. Силно се надявам да се сработим като колектив и да създадем добра подготовка. Момчетата са доста стимулирани. Ако вървят по този начин няма да имаме проблеми ментално, горе в главата, което е много значимо, изключително против тимовете от нашата рогозка. И в случай че стартираме с триумф още в първия мач, това ще е голям плюс. Вече зависи и от идващите кръгове по какъв начин ще се представим, само че за какво не и един плейоф в края на сезона да създадем? Но времето ще покаже. Проблемът ни е, че нямаме дълга скамейка, някой за влезе да помогне. Събрали сме се седем-осем индивида, които главно ще изнасяме тежката част на мачовете. Ако се случи някои травма става неприятно. Затова мощно се надявам да не се случват такива работи. Дай Боже да сме здрави, да създадем добра работа и каквото сабя покаже.
 ЦСКА - Дунав @@@

BGvolleyball.com

Програма за Суперлигата на България при мъжете

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР