Бившият национал Станислав Ангелов-Пелето е категоричен, че всички беди в

...
Бившият национал Станислав Ангелов-Пелето е категоричен, че всички беди в
Коментари Харесай

Станислав Ангелов: Тъжен и жалък е начинът, по който се ръководи българския футбол

Бившият национал Станислав Ангелов-Пелето е безапелационен, че всички беди в българския футбол са резултат от неприятно ръководство както от страна на БФС, по този начин и на клубовете. Той разяснява и тежката обстановка, в която се намира Левски от няколко години. Според него неуспехът с бързото налагане на юношите не би трябвало да кара " сините " да се откзват от правилния път - развиване на клуба изпод нагоре.

" Българският футбол би трябвало да се ръководи по напълно друг метод. На този стадий с изключение на с деца, няма смисъл от друго. Малките имат капацитет, само че няма основа, върху която да се стъпи. Затова главната инвестиция би трябвало да бъде в младите, клубовете да отделят от бюджета, за се приготвят фрагменти на всички равнища.

БФС носи отговорност за сложния преход от юношеския футбол към мъжкия. У нас има доста клубове, само че акцентът би трябвало да е след 14-15 годишна възраст - там би трябвало да се влага. Германия не е най-хубавият образец за развиване на футбола. Белгия и Австрия би трябвало да са образец за нас. Когато нямаш задоволително средства, би трябвало да имаш добра организация.

Тъжен и презрян е методът, по който се управлява българския футбол. Ето в Албания този сезон ще се играе финалът в Лигата на конференциите, а у нас не можем и да мечтаем за сходно нещо.

Левски има по-големи благоприятни условия и би трябвало да ги употребява. Видя се, че с бързото налагане на юноши не се реализираха резултати, само че това е пътят. Това е метод да се тръгне изпод нагоре, с цел да се излезе от рецесията. И е време всички да го признаят.

Ако Станимир Стоилов се съгласи да се върне в Левски, това ще е добре за целия клуб. Той може да построи положителни футолисти и добър тим ", съобщи Ангелов в " Студио Дерби ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР