Бившият национал на и халф на руския Криля Советов Денис

...
Бившият национал на и халф на руския Криля Советов Денис
Коментари Харесай

COVID-19 погуби бивш национал на Беларус

Бившият национал на и халф на съветския Криля Советов Денис Ковба умря в реанимацията от затруднения на коронавирусна зараза на 42 година Трагичната вест бе доказана от пресслужбата на Криля Советов, за който Ковба изигра над 260 мача сред 2000 и 2009 година

С клуба от Самара Ковба бе бронзов медалист от Руското състезание през 2004 и финалист на Купата на Русия, игра в квалификациите за Купата на УЕФА, бе национал на Беларус.

Генералният шеф на клуба Вадим Андреев сподели, че клубът ще спомага за организирането на погребалната гала. На 11 ноември, стана известно, че Ковба е в реанимация в сериозно положение.

Бившият му съотборник в Криля Советов Андрей Коновалов беше шокиран от тази вест.

" Това е потрес, освен това повода е - може би е първата гибел на състезател на тази възраст, който познавах и с който общувах ", сподели пред " Спорт Експрес " Коновалов.

" Познавах го като почтен човек, беше радостен, разговорлив, положителен. Не знам да е имал здравословни проблеми, тъй че за мен тази вест, почтено казано, е потрес. Освен това той към момента играеше футбол, беше в добра форма - това е доста тъжно. Моите съболезнования на фамилията му: родители, брачна половинка, деца ", добави той.

Бившият старши треньор на бронзовия отбор на Криля Советов Гаджи Гаджиев не скри болката си от новината. " Денис беше още доста млад, предстояха му още толкоз доста положителни неща. Чувствам голяма горчилка, това е извънредно събитие. Всъщност в този момент към мен умират огромен брой млади момчета. Виждам, че вирусът поваля здрави, издръжливи спортисти. Страшно е ", цитира думите на Гаджиев Sport24.

През май 2020 година в изявление за Sportbox.ru Ковба увери, че пандемията от ковид не е засегнала по никакъв метод всекидневието му.

" Живеем както нормално. Измерваме температурата всеки ден, ревизираме положението си. Тестове? Защо са ни проучвания - здрави сме! Ако някой има признаци на болестта, той го прави. Какъв е смисълът да бъдеш тестван още веднъж? ", сподели тогава някогашният футболист.

По това време той заемаше служба в треньорския щаб на родния си Витебск, написа " Телеграф ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР