Бившият национал на България - Валери Божинов коментира пред Мач

...
Бившият национал на България - Валери Божинов коментира пред Мач
Коментари Харесай

Божигол призова за обединение в българския футбол

Бившият национал на България - Валери Божинов разяснява пред " Мач Телеграф " настоящи тематики към футбола у нас. Той съобщи, че би трябвало всички да се обединят, с цел да се оправи футбола ни.

" Мисля, че момчетата ще съумеят да покажат добра игра и ще победят. Илиан Илиев с работата си сподели, че тимът върви напред. Той е доста добър експерт. В последните два публични мача се видя, че България ще играе добър футбол, ще гони позитивни резултати и победи. Надявам се скоро да успеем да се класираме на огромен конгрес. Илиев е доста верен избор за селекционер на националния тим. Нищо инцидентно няма в това да бъде отпред на Черно море през толкоз доста години. Това е един от редките случаи даден треньор да се задържи толкоз дълги години отпред на един тим. Това значи, че работи вярно. Под негово управление се вижда, че има доста добър колектив. Той развива футболисти и се надявам да го направи и с националния тим. Стискам му палци да се оправи, тъй като това не е по никакъв начин лека задача. Той е доста упорит човек и ще би трябвало да му дадем късмет, успокоение и време, с цел да класира националите на огромен конгрес ", стартира Божинов.

" Всички би трябвало да бъдем обединени към националния тим. Оптимист съм и имам вяра, че ще се случат нещата. Най-лесно е да стоим в профил и да търсим недостатъци. Трябва да сме единни и задружни! Сега за президент на бе определен Георги Иванов. Сигурен съм, че Димитър Бербатов, Стилян Петров, Мартин Петров и хората от лагера им са способни да оказват помощ на футбола у нас по доста разнообразни способи. Всички те имат опит, познания и визии и за мен би трябвало да има обединяване. Това е правилният път! Всички би трябвало да работим в една посока, а не да се хулим. Трябва да сме задружни, с цел да има добър народен тим и резултати. Дай Боже, да има още повече родни футболисти, които да играят в мощните шампионати в чужбина, а ние да им се радваме и да се гордеем с тяхното показване ", продължи той.

" Георги Иванов е определен от клубовете за президент. Това, което видях на конгреса е, че всичко мина по транспарантен метод. Иванов подаде ръка на Бербатов, Стилян и Мартин. Всички те би трябвало да работят дружно за идеята. Трябва да има колектив, който да е за образец. Дано и страната да откри метод да помогне на футбола и на спорта. Без нейната помощ няма по какъв начин да има развиване. С нейна помощ могат да се създадат игрища и бази, а това е стъпка в вярната посока. Като се изяснява кой е прав и кой крив единствено се губи време, което на нас ни е скъпо. Трябва да имаме уреди, които да привлекат вложители във футбола ни. Дано виждаме повече родни момчета по терените у нас ", продължи той.

" Бих желал да благодаря на Бoрислав Михайлов, тъй като той беше отпред на БФC в продължение на 18 години. За страдание тимът не се класира за огромен конгрес през това време, само че би трябвало да му благодарим и да продължим напред. Желая му триумф на него и на Георги Иванов. Трябва да сме положителни. Няма да бъде елементарно, само че ще се случат нещата ", приключи Божинов.
 Валери Божинов към Моуриньо: Обичам те, ти си най-великият треньор
Валери Божинов към Моуриньо: Обичам те, ти си най-великият треньор

Бившият нападетел изрази поддръжката си към Специалния
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР