Бившият национал и съпрезидент на волейболния Левски Владимир Николов сподели,

...
Бившият национал и съпрезидент на волейболния Левски Владимир Николов сподели,
Коментари Харесай

Владимир Николов: Класирането на Левски на финал е сбъдната мечта

Бившият национал и съпрезидент на волейболния Левски Владимир Николов показа, че за него класирането на Левски на край в мъжкото волейболно състезание е сбъдната фантазия.

Левски ще бъде хазаин на първия столичен конфликт на 20 април, събота, от 19:00 часа.

„ Ако някой преди Суперкупата ми беше споделил, че Левски и ЦСКА ще играят край, щях да му кажа, че не схваща от волейбол. За мен персонално този мач е една сбъдната фантазия, тъй като имахме проблеми и двата клуба по друго време. Имаше проблеми и в българския волейбол. За мен това е едно знаково събитие. Връщайки шампионската купа в София след 14 години, това съответствува с възраждането на националния тим. Очаквам доста сложни мачове – ЦСКА е един доста умел тим, с равностойни разпределители, със сръбска машина за точки. Противникът е доста заслужен, ние ще създадем всичко допустимо, с цел да победим “, съобщи той на конференция преди финалната серия.

Николов призна, че към момента не е говорено с какъв състав ще бъдат „ сините “ в най-престижния европейски клубен шампионат при евентуално непосредствено класиране.

„ По отношение на Шампионска лига, нещата са доста деликатни. Шампионска лига е отговорност, ще създадем всичко допустимо да не се излагаме. Ако търсим резултат там, това значи, че огромна част от състезателите ни не биха имали място в подобен тим. Ако гоним класиране на 1/4-финал, 1/8-финал би могло вероятно. Ние нямаме отговор дали си коства да се вземат състезатели за ШЛ. Те ще си изиграят мачовете, ще завоюват 3-4 мача. Нашите деца, които след 2-3 години ще бъдат основата на националния тим, няма да се допрян до Шампионска лига. Нямаме решение на този проблем. Идеята ни за идващия сезон е да разчитаме на разпределител от школата “, разясни някогашният волейболен национал.



На конференцията участва и Николай Иванов, някогашен състезател на ЦСКА.

„ Тези мачове са по-специални, а по-късен стадий имах опция да играя в тези срещи. Тези мачове са по-различни и по-интересни. За разлика от всички редови мачове, в тези срещи има огромна доза мотивация, логика на психиката, напрежение и стрес. За мен ще е забавно да видя по какъв начин ще се оправят младите състезатели с това. Връщайки се толкоз обратно във времето, бяхме принудени да играем в Самоков. В тима на Левски имаше доста млади момчета, до момента в който ние бяхме в залеза на кариерите си, само че спортното благополучие беше на наша страна и успяхме да спечелим “, върна се той към финала сред двата столични гранда през сезон 2009/10.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР