Бившият наставник на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти за първи път

...
Бившият наставник на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти за първи път
Коментари Харесай

Анчелоти: В Байерн имаше неодобрение към методите ми

Бившият ментор на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти за първи път проговори обществено за дните си в баварския исполин. Той удостовери историята, която по-рано споделиха много от играчите и ръководителите клуба – че подготвителните му способи не са се радвали на особени благосклонности.

Хьонес: Екипът на Анчелоти имаше пререкания всеки ден

През предишния сезон Анчелоти изведе Байерн до купата в Германия, като недоволството към него стартира да пораства поради слабото показване в Шампионската лига. Впоследствие след уволнението му в края на септември президентът на клуба Ули Хьонес разкри, че Анчелоти и неговият щаб съвсем ежедневно са имали търкания с лекарите и фитнес треньорите.

„ Много неща се изговориха от играчите, президентът на Байерн, медиите. Не мисля да се връщам в детайлности към случилото се”, разяснява Анчелоти.

„ Имаше противоречие по отношение на нашата работна методология. Аз съм построил своя способ в течение на доста години и не считам да го трансформирам.”

Даже и Хайнес разкритикува Анчелоти

„ Футболистите играят в по 60 мача на година и моят способ се базира върху качеството, а не количеството. Вместо да прекараш час и половина на терена в леко тичане, избирам да останеш там за час и да правиш къси спринтове, да работиш с топката и да пресъздаваш игрови обстановки от мач.”

„ Футболът няма нищо общо с лекото тичане. От много време съм в играта и нещата не са по този начин, както когато аз играех и се наблягаше на атлетизма. Подобен метод поврежда играчите, в случай че те вземат участие в 60 мача на сезона. Нужно е да се адаптираш и да използваш оптимално времето, с което разполагаш.”

В тази връзка Анчелоти даде съвет и на новоназначения треньор на Милан Дженаро Гатузо. „ Треньорите са, с цел да бъдат упреквани, когато нещо не върви. Затова бих споделил на Гатузо следното: по-добре е да потънеш със своите хрумвания, в сравнение с да го сториш с тези на другите”, сподели ветеранът в специалността.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР