Бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш се завърна в Бразилия,

...
Бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш се завърна в Бразилия,
Коментари Харесай

Жуниор Мораеш: Всеки ден говоря с хора от Украйна, те се нужадят от помощ

Бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш се завърна в Бразилия, с цел да се причисли към Коринтианс, само че призна, че мислите му сега надалеч не са свързани със спорта, написа АП.

34-годишният Мораес, който в последните четири сезона беше част от Шахтьор Донецк, а преди този момент има още общо шест години с екипите на Металург Донецк и на Динамо Киев, напусна Украйна след съветската военна инвазия в страната, само че не крие терзанията си за другари, близки и някогашни съотборници, останали там.
 Жуниор Мораеш, Аймерик Лапорт
Той научи езика и получи украинско поданство през 2019 година, като даже изигра 11 мача за националния тим и възнамеряваше да се откри в страната след края на професионалната си кариера. Сега, обаче, Мораеш има съществени подозрения за възможното си бъдеще в Украйна.

" Много ми е мъчно да приказвам за това. Не мога да го не помни, когато тази война продължава. Във връзка съм с хора от Украйна. Говоря с тях всеки ден, те се нуждаят от помощ, с цел да изкарат фамилиите си от там. Вече не мога да се усмихвам, както преди. Мисля, че още веднъж ще го направя, когато войната свърши ", разяснява Мораеш.
 
Нападателят беше заставен да напусне страната, както и милиони други поданици, на 27 февруари с група от 40 чужденци, множеството от които бразилци, откакто оказа помощ част от хотел в Киев да бъде трансфорат в бункер. 
 
Съпругата на Мореас и двете му деца по това време са в Бразилия, където той прекара огромна част от предходната година, когато се възстановяваше от травма на коляното, която му попречи да взе участие на Европейското състезание. Нападателят удостовери, че е оказал помощ и на други бразилски футболисти да изоставен Украйна.

" Много от тях дойдоха в Украйна, с цел да търсят ново предизвикателство, да получат опция да играят повече. Бразилците в страната се утроиха в предходната година ", сподели Мораеш, който е изпратил и финансова помощ на украинските управляващи, която съгласно информации в бразилските медии е в размер от минимум 55 хиляди $.

" Единствената вяра на украинците е, че тази война ще завърши. Много напуснаха страната, с цел да отидат на несъмнено място. Други се крият в бункери с вярата, че войната ще свърши скоро ", сподели още нападателят.
 Жуниор Мораеш: Представях си по какъв начин съм на площада в Харков, когато бомбата пада Жуниор Мораеш: Представях си по какъв начин съм на площада в Харков, когато бомбата пада  Де Дзерби желае да се завърне в Украйна Де Дзерби желае да се завърне в Украйна 18 март | 23:31  ФИФА и УЕФА откриха метод да обезпечат средства за клубовете в Украйна ФИФА и УЕФА откриха метод да обезпечат средства за клубовете в Украйна 5 март | 20:53  Треньор на Шахтьор (Донецк) е умрял във войната Треньор на Шахтьор (Донецк) е умрял във войната 4 март | 10:37 Още от Футбол свят  Златният орден на Погба от Мондиал 2018 е бил откраднат Златният орден на Погба от Мондиал 2018 е бил откраднат 23 март | 10:05 492 1  Погба разкри за меланхолия, отключила се поради Моуриньо Погба разкри за меланхолия, отключила се поради Моуриньо 23 март | 09:51 2046 5  Отборът в най-слаба форма в Ла Лига изгони треньора Отборът в най-слаба форма в Ла Лига изгони треньора 23 март | 09:22 1099 0  Ясен Петров извъртя 43 футболисти в националния тим Ясен Петров извъртя 43 футболисти в националния тим 23 март | 07:57 7335 27  Дибала чака позвъняване от ПСЖ Дибала чака позвъняване от ПСЖ 23 март | 06:44 2529 3 Виж всички Водещи Новини  Левски ще получи лиценз Левски ще получи лиценз 23 март | 07:10 12805 91  Шок! №1 в женския тенис Ашли Барти се отхвърли едвам на 25 Шок! №1 в женския тенис Ашли Барти се отхвърли едвам на 25 23 март | 08:51 7596 15  УЕФА отстранява Финансовия феърплей, в Англия ще са най-доволни УЕФА отстранява Финансовия феърплей, в Англия ще са най-доволни 22 март | 23:20 14282 18  Ясен Петров извъртя 43 футболисти в националния тим Ясен Петров извъртя 43 футболисти в националния тим 23 март | 07:57 7335 27  Здравко Димитров си потегля от Здравко Димитров си потегля от "Герена " през лятото 23 март | 07:33 13361 30 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР