Бившият нападател на Челси Дидие Дрогба каза, че футболистите в

...
Бившият нападател на Челси Дидие Дрогба каза, че футболистите в
Коментари Харесай

Дидие Дрогба ще се бори с фалшивите агенти

Бившият нападател на Челси Дидие Дрогба сподели, че футболистите в Африка прекомерно постоянно стават жертва на подправени сътрудници, които дават обещание популярност и благосъстояние, оповестява " Ройтерс ".

Затова посредством своята фондация Дрогба се причисли към Световния съюз на професионалните футболисти (FIFPRO) и Международната организация на труда (ILO) в самодейност за повишение на осведомеността на локалните играчи по отношение на рисковете в това отношение.

" Моля, желая да чуете това ", сподели някогашният национал на Кот д`Ивоар Дрогба към африканските фугтболисти в особено видео. " Бъдете доста деликатни на кого се доверявате. Никога не вярвайте на човек, който желае парите ви. "

FIFPRO неотдавна направи изследване измежду 263 футболисти от седем африкански страни, което разкри, че повече от 70% от тях са получили нежелани оферти от някого, който им дава обещание помощ за трансфер. Най-често на потърсените играчи е препоръчан късмет за проби (43%) или контракт с нов тим (39%), като 56% от първите не получават обещаните проби, а 44% от вторите не парафират договор.
 Дрогба: Това не е моят Челси, към този момент не различавам клуба
Дрогба: Това не е моят Челси, към този момент не различавам клуба

Бившият нападател на Челси подлага на критика остро " сините " след отпадането от Шампионската лига.

" FIFPRO е чувала доста истории по отношение на футболисти, към които се обръщат хора, представящи се за сътрудници, които дават обещание да уредят проби или контракт с нов клуб, " се споделя в известието на FIFPRO.

" Реалността не е толкоз блестяща...В най-лошите случаи играчите остават без пари в чужбина и не могат да се приберат вкъщи. "

Като част от новите наредби на Международната футболна федерация ФИФА, които влизат в действие от 1 октомври тази година, всеки футболен сътрудник ще би трябвало да има ФИФА лиценз, който изисква сполучливото полагане на изпит.

45-годишният Дрогба е един от най-успешните африкански играчи в историята на Висшата лига. Той е отбелязал 164 гола за Челси, като с лондончани завоюва четири трофеи на Англия, Шампионска лига и два пъти стана голмайстор на Премиършип.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР