Бившият началник на Митницата в Свиленград Тодор Караиванов е с

...
Бившият началник на Митницата в Свиленград Тодор Караиванов е с
Коментари Харесай

Окончателно: присъда за бивш шеф на Митница Свиленград

Бившият шеф на Митницата в Свиленград Тодор Караиванов е с дефинитивна присъда. Той е приет за отговорен, че е „ изискал и приел подарък – парични суми в разнообразни валути в общ размер на 600 евро и 1600 лева “, оповестяват от Окръжен съд-Хасково.

Присъдата е влезнала в действие на 29.12.2023 година и с нея той е приет за отговорен, че в интервала от началото на месец октомври 2014 година до 28.01.2015 година в Свиленград, при изискванията на продължавано закононарушение в качеството си на длъжностно лице с отговорно служебно състояние - шеф на Митница-Свиленград, е изискал и приел парични суми в разнообразни валути в общ размер на 600 евро и 1600 лева, с цел да извърши дейности по работа и с цел да не извърши такива. Той е наказан на наказване „ Лишаване от независимост “ за период от 4 години, при първичен „ общ “ режим, „ Глоба “ в размер на 5000 лв. и „ Лишаване от право да заема служба в държавната администрация “ за период от 6 години.

С решение на Върховен касационен съд размерът на наказването „ Лишаване от независимост “ е понижен на 3 години и осъществяването е отсрочено за изпитателен период от 5 години, а наказването „ Лишаване от право да заема служба в държавната администрация “ е понижено на 5 години.

Окръжен съд-Хасково призна Караиванов за отговорен и по второто повдигнато обвиняване за това, че на 28.01.2015 година в Свиленград, в качеството си на длъжностно лице е употребявал своето служебно състояние и въздействието си над подчинените му чиновници, с цел да набави за себе си незаконна полза, като получил сумата от 10 000 евро. Наложеното наказване е „ Лишаване от независимост “ за период от 2 години.

С решение на Апелативен съд - Пловдив наказателното произвеждане за това закононарушение е прекъснато, заради изтекла безспорна отминалост, допълват от Окръжен съд-Хасково.

Тодор Караиванов бе арестуван при акция на ДАНС под управлението на СГП през януари 2015 година по сигнал на транспортна и спедиторска компании за поискани от тях пари, с цел да избегнат камионите им щателна митническа инспекция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР