Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан и съпругата му Бушра

...
Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан и съпругата му Бушра
Коментари Харесай

Нова тежка присъда за Имран Хан

Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан и брачната половинка му Бушра Хан бяха наказани на по 14 години затвор по дело, обвързвано с противозаконна продажба на държавни дарове, заяви неговата партия в сряда, представена от Ройтерс.

Присъдата също по този начин включва 10-годишно отнемане от право да заема обществена служба , съобщи неговата партия, " Пакистан Терек-е-Инсаф " (ПТИ). Бушра Хан, прочут като Бушра Биби, беше задържан малко след присъдата, оповестяват от партията.

Присъдата от съд за битка с корупцията в Исламабад идва ден откакто, в което беше наказан за откриване на държавни секрети. Това се случва седмица преди националните избори в Пакистан.

" Още един печален ден в историята на нашата правосъдна система, която се унищожава ", сподели медийният екип на Хан, отричайки обвиняванията.

" Не са позволени кръстосани разпити, няма финални пледоарии и решението изскача като от авансово решен развой ", се споделя в известието и се прибавя " Това неуместно решение също ще бъде оспорено ".

от различен съд за продажба на дарове на стойност над 140 милиона рупии (501 000 долара), които са държавно владеене и получени по време на премиерския му пост през 2018-2022 година

Присъдата от сряда е обвързвана със същия въпрос , само че последва следствие от най-висшия орган за битка с подкупите в страната, Националното бюро за отчетност (NAB), което също повдигна обвинявания на брачната половинка му по случая.

Член на екипа на прокуратурата, говорейки пред Ройтерс при изискване за анонимност, удостовери присъдата. Местната телевизия Geo News заяви, че присъдата е съпроводена и със солидна санкция.

Предишната тригодишна присъда на Хан по-късно, само че Хан остава зад решетките по отношение на други каузи. Той сподели, че законно е закупил подаръците от страната.

Правителствени чиновници настояват, че помощниците на Хан са продали подаръците в Дубай.

По-ранната присъда на Хан докара до което. Присъдата от сряда обаче значи, че той няма да може да заема поста, до момента в който не навърши 81 години.

Въпреки че Хан е приет за отговорен в два обособени случая, това е първата присъда за брачната половинка му Бушра. Двамата се ожениха през 2018 година, месеци преди Кан да се изкачи на премиерския пост за първи път. Това беше третият брак на Хан след два развода.
 Атентат в Пакистан умъртви трима членове от партията на Имран Хан
Атентат в Пакистан умъртви трима членове от партията на Имран Хан

Само часове откакто той беше наказан на 10 години затвор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР