Бившият министър на труда и социалната политика и член на

...
Бившият министър на труда и социалната политика и член на
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Не приемам обвиненията на Радев за провал в социалната сфера

Бившият министър на труда и обществената политика и член на ИБ на Българска социалистическа партия Георги Гьоков не е склонен и не приема изказванията на президентската институция за неуспех на предходното ръководство в обществената политика. Той уточни част от постигнатото. " Увеличихме минималната пенсия с 55-56 на 100, а оптималната - с 38-39%. Социалната пенсия е по-висока с 66%, междинната пенсия - с 42 на 100, майчинството - с 87% ", напомни Гьоков в телевизионно изявление.

Не разбирам и не е ясно къде е неуспехът на обществената политика, и в случай че това се споделя единствено и единствено да унижим някого или да неглижират неговата работа в политиката, не знам в каква посока се движат нещата, разяснява някогашният обществен министър.

Гьоков е изрично несъгласен, че страната е оставена в безпорядък. Да виждате някъде сходно нещо, в това число и в енергетиката, попита той. Според Гьоков е очевидно, че държавното управление на Кирил Петков е направило стъпки, които да вземат решение рецесиите. Когато се вършат сходни внушения и се насочат сходни послания от една институция към друга, всеки в обществото може да реши дали да ги дефинира като възмездие, задявка или добър звук, прикани Гьоков.

" Реакцията ни към уволненията на наши карди не е непремерена. Тя е такава, тъй като Българска социалистическа партия е мъчително сензитивна на тази тематика. Членове на партията бяха гонени до последно и от работа, и по политически аргументи през 90-те години ", разяснява Гьоков освобождението на Гергана Алексова като зам.-генерален шеф на Националната компания " Железопътна инфраструктура ". Той е безапелационен, че служебното държавно управление би трябвало да се занимава с организация на изборите и газовите проблеми, а не от първия ден да освобождава хора от левицата. Той изясни, че в тази ситуация не става въпрос за непросветеност от страна на Алексова, а има политически детайл и тя е нарушила нечии ползи, като е тръгнала да преглежда публични поръчки на избрани лица. Тези хора, чийто ползи са наранени, са довели до отстраняването, счита Гьоков.

Тримата министри от Българска социалистическа партия в служебния кабинет са почтени хора и експерти всеки в своята сфера и това не се оспорва от никого, сподели Гьоков. " Но Българска социалистическа партия не е еднолична партия, имаме си органи и Устав. Там е записано по какъв начин се действа в обстановката. Те би трябвало да бъдат утвърдени и излъчени от Националния съвет. Ще забележим в бъдеще по какъв начин ще се отрази тяхното присъединяване на имиджа на Българска социалистическа партия ", посочи Гьоков.

По отношение на газовата рецесия той съобщи, че социалистите ясно и изрично, още преди встъпването на служебното държавно управление, са упорствали за България да беседва с всички снабдители за положителното на българите и за обезпечаване на енергоносители евтино за България. " Не е обикновено една от най-бедните страни в Европейския съюз да заплаща една от най-високите сметки. Така че договарянията с " Газпром " влизат в нашите сметки, дружно с желанието за диверсификация ", заключи Гьоков.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР