Бившият министър на отбраната в кабинета Петков Стефан Янев проговори

...
Бившият министър на отбраната в кабинета Петков Стефан Янев проговори
Коментари Харесай

Стефан Янев проговори. Истината за Кирил Петков

Бившият министър на защитата в кабинета „ Петков ” Стефан Янев проговори за връзките си Кирил Петков, отстраняването му от кабинета и новата партия.

Българският парламент гласоподава моята оставка. Но взимането на решението за овакантяване на държавното управление е актът на искане на оставка, явно министър председателят взе това решение, съобщи Стефан Янев в изявление за Българска национална телевизия.

" Личния диалог с Петков няма да го разясня. Но през цялото време, от приемането на предлагането аз да вземам участие в това държавно управление, ние усещахме разлики. Най-общо казано - друга ценностна система. Усещането, че това, което аз постоянно съм се опитвал да върша - да пречупя дейностите си през призмата на публичния интерес, не го срещах в " тима ", както го назовава министър председателят Петков. Това не беше тим ", разкри Янев. И добави: „ Аз резервирах достолепието си ”.

Янев разяснява персоналното мнение, изразено от Асен Василев във връзка с договарянията с " Газпром ": " Това е по-скоро задявка. Естествено, че няма да чакам искане на оставки поради изразено друго персонално мнение. Бяхме дружно частично с този екип в първото служебно държавно управление и тогава имах опцията да им покажа, че министър-председателят не е деспот, а пръв сред равни ".

Ако някой си мисли, че може да запуши устата на министър, би трябвало да знае, че това не е здравословно за едно ръководство, безапелационен бе Янев.

Твърда ръка на премиера сега? Не, не считам! Дайте ми образец за неотстъпчивост на тази ръка. По-скоро безредица в ръководството има, сподели Стефан Янев и даде образец с отиването на премиера в Република Северна Македония в първите дни на държавното управление.

" С какъв мандат? Кого осведоми министър-председателят? Направи ли съвещание на Министерският съвет и взе ли той решение? Просто му хрумна и реши, че би трябвало да отиде там. За страдание този вид на проява на пренебрежение към институциите продължава ", съобщи той.

Опасно е държавното управление да приказва с два разнообразни гласа за войната в Украйна, счита Стефан Янев. Българските жители са задоволително уплашени от войната и от обстоятелството, че не знаят какво да чакат в обозримото бъдеще.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР