Бившият министър на енергетиката на Румъния Ръзван Николеску е изпратил

...
Бившият министър на енергетиката на Румъния Ръзван Николеску е изпратил
Коментари Харесай

В Румъния питат защо ЕС не проверява Булгаргаз за забавената връзка с Гърция

Бившият министър на енергетиката на Румъния Ръзван Николеску е изпратил писмо до еврокомисаря по енергетиката Кадри Симсон с молба да се подхващат ограничения за ускорение на стартирането на интерконектора Гърция-България (IGB). Част от тях, съгласно него, е инспекция от Европейската комисия на " неналичието на волята на управлението на " Булгартрансгаз " за съблюдаване на поетите задължения ", заради което газовата връзка се е забавила.

" Тази неефективност при постигането на общите цели на Европейски Съюз, съчетана с бързото развиване на други инфраструктурни планове (разширението на " Турски поток " през България до Унгария) утежни зависимостта на европейските консуматори в нашия район от един единствен източник на доставки ( " Газпром " ) вместо да го понижим, както предложихме през 2014 година ", цитира текста на писмото изданието Business World.

Николеску напомня, че " тези планове и дейности са осъществени, в това число с присъединяване на европейските компании " Булгартрансгаз " (България) и FGDZ (Унгария) ", написа
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР