Бившият милиардер Сам Банкман-Фрид, който беше осъден по множество обвинения,

...
Бившият милиардер Сам Банкман-Фрид, който беше осъден по множество обвинения,
Коментари Харесай

Какво да очакваме от предстоящата присъда на основателя на фалиралия FTX

Бившият милиардер Сам Банкман-Фрид, който беше наказан по голям брой обвинявания, свързани с измами и пране на пари в борсата за криптовалути FTX, би трябвало да бъде наказан този четвъртък.

Прокурорите са предложили присъда от 40 до 50 години. Юридическият екип на Банкман-Фрийд обаче твърди, че толкоз дълга присъда е неоправдана, заявявайки, че той не е суперзлодей.

Джон Джей Рей III, изпълнителният шеф, който управлява напъните за възобновяване на средствата след банкрута на FTX, с цел да компенсира жертвите, изрично отхвърли доста от изказванията на Банкман-Фрийд в в детайли писмо, адресирано до арбитър Люис Каплан.

В писмото на Рей се акцентират няколко основни момента:

  • Общата сума на исковете, подадени от жертвите, възлиза на астрономическите $23.6 квинтилиона, което акцентира големия мащаб на измамата, осъществена от Банкман-Фрийд.
  • Рей твърди, че обилни парични суми са били нелегално получени от Банкман-Фрийд, което е довело до законното му наказание от правосъдното жури.
  • Жертвите на дейностите на Банкман-Фрийд надали ще съумеят да възстановят изцяло финансовите си загуби, понесени вследствие на лъжливите му дейности.
  • Изчерпаното положение на активите на FTX, при което на борсата са останали единствено 105 BTC спрямо правата на клиентите за близо 100,000 BTC, акцентира степента на неприятното ръководство под управлението на Банкман-Фрийд.
  • Поведението на Банкман-Фрийд по време на надзора на FTX показва надменност, надменност и неуважение на правните правила, което Рей намира за изключително грубо поради привилегирования му генезис.

С наближаването на произнасянето на присъдата изобилстват спекулации по отношение на продължителността на затворническата мярка на Банкман-Фрийд. Докато някои предвиждат оптималната присъда, надхвърляща 100 години, други считат, че тя евентуално ще бъде съобразена с рекомендацията на прокуратурата за до 50 години, изключително като се има поради възрастта на Банкман-Фрийд.

Независимо от резултата обаче е ясно, че жертвите на FTX няма да възстановят изцяло загубите си. Рей признава, че въпреки някои жертви да получат отчасти обезщетение посредством напъните след оповестяването на банкрута, притежателите на акции на FTX и Alameda евентуално ще понесат обилни загуби. Държавните вземания за налози, такси и санкции надалеч надвишават наличните активи, което оставя дребна вяра за доста възобновяване на засегнатите страни.

Предстоящата присъда на Банкман-Фрийд бележи края на една глава за FTX и нейните заинтригувани страни. Въпреки непрекъснатите му изказвания за цялостно погашение на сумите на жертвите, действителната обстановка е радикално друга.

Резултатът от производството в четвъртък безспорно ще провокира полемики в крипто общността и отвън нея, в които ще се разсъждава върху последствията от делото и бъдещето на отчетността в криптовалутната промишленост.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР