Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е убеден,

...
Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е убеден,
Коментари Харесай

Сър Алекс Фъргюсън е уверен в успеха на Уейн Рууни като мениджър

Бившият управител на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е уверен, че Уейн Рууни има нужните познания за футболната игра, с цел да реализира триумфи в треньорското занятие.

В петък втородивизионният Дарби Каунти назначи с непрекъснат контракт 35-годишния Рууни за управител, с което пък бе комплициран завършек на спортната му кариера.

Рууни, който е голмайстор номер 1 в историята на британския народен тим и Манчестър Юнайтед, прекара главната част от спортната си кариера под управлението на Фъргюсън.

" Той е голмайсторът на Англия, на Манчестър Юнайтед и имаше фантастична кариера като състезател. Това ще му даде летящ старт. Той обаче знае по-добре от всеки различен, че в тази работа се желаят резултати. Неговият старт беше добър, той има знанията за играта, има нужното наличие, тъй че се надявам той да се оправи добре ", съобщи Фъргюсън.

" Това е огромна крачка за него. Той е задоволително богат младеж и не се нуждае от това да става управител, с цел да изхранва фамилията си. Но той обича футбола и това е доста значимо ", добави шотландеца, който е 13-кратен първенец във Висшата лига.

" Няма смисъл да бъдеш управител, в случай че просто си се съгласил, тъй като някой те е помолил. Той стана играч-треньор, по-късно играч-мениджър и в този момент е управител. Това е, което Рууни искаше ", приключи Фъргюсън.

Въпреки двете победи в последните четири мача Дарби Каунти се намира в зоната на изпадащите, като заема 22-ро място от 24 тима с 19 точки. По-късно през днешния ден " овните " одобряват 23-тия в класирането Родъръм.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР