Бившият малайзийски премиер Наджиб Разак днес бе признат за виновен

...
Бившият малайзийски премиер Наджиб Разак днес бе признат за виновен
Коментари Харесай

Бивш малайзийски премиер осъден на 12 г. затвор за корупция

Бившият малайзийски министър председател Наджиб Разак през днешния ден бе приет за отговорен за корупция и наказан на 12 години затвор в първия развой, обвързван с корупционния скандал за изгубването на милиарди долари от държавния фонд 1МДБ, който имаше отзив чак до страните от Персийския залив и Холивуд, съобщи Ройтерс.

В съдебения развой, възприеман като тест за решимостта на страната да изкорени корупцията, арбитър Мохамад Назлан Мохамад Газали осъди Наджиб на 12 години затвор и санкция от 210 млн. рингита (49 млн. долара) по обвиняване в корист с власт.

Бивш транспортен министър е арестуван за корупция в Полша

67-годишният Наджиб беше наказан също по обвинявания за корист с доверие и пране на пари, както и за нелегално заграбване на близо 10 млн. $ от "Ес Ар Си Интернешънъл ", бивше поделение на държавния фонд.

Властите на Съединени американски щати и Малайзия обявиха, че съгласно тях от държавния фонд 1МДБ са били откраднати общо 4,5 милиарда $. Този фонд бе учреден от Наджиб за поощряване на икономическото развиване, само че бе употребен от негови сътрудници за закупуване на творби на изкуството, първокласни яхти и финансиране на снимането на кино лентата "Вълкът от Уолстрийт " в Холивуд, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР