Бившият лидер на СДС и пътешественик д-р Петър Берон ще

...
Бившият лидер на СДС и пътешественик д-р Петър Берон ще
Коментари Харесай

Д-р Берон разказва за пещерите на Нова Гвинея

Бившият водач на Съюз на демократичните сили и странник доктор Петър Берон ще опише за екзотиката на остров Папуа Нова Гвинея. Днес от 18 часа той ще показа в Природонаучния музей новите си две книги „ Пет месеца в Нова Гвиеня ” и „ Сану Батуре! ”.

В първата доктор Берон споделя за времето, в което е живял дружно с английска експедиция от 14 души в една от най-големите пещери в света. За нея преди 4 години бе пуснат холивудски блокбастър. Тогава българският странник открива над 200 нови пещери, доста нови типове пещерни животни. Има многочислени срещи с локалните хора, които доникъде на предишния век са канибали. Сега те, съгласно доктор Берон, надминават европейците по честност и преданост.

В " Сану, Батуре! " доктор Берон разказва живота си в Нигерия през 70-те години на предишния век. Тогава е шеф на резервати и строи музей и зоологическа градина в град Джос. В книгата има вълнуващи срещи с африканските хора и животни, заболявания и рискове, с локални традиции и обичаи. Намерило е място и описанието на 10-дневно корабоплаване по поречието на река Конго.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР