Бившият лидер на колумбийските бунтовници от Фарк е бил убит

...
Бившият лидер на колумбийските бунтовници от Фарк е бил убит
Коментари Харесай

Убиха колумбийския бунтовнически лидер - страховития Ел Паиса

Бившият водач на колумбийските бунтовници от Фарк е бил погубен при засада във Венецуела, оповестиха локалните медии в неделя, на които се базира.
Още по темата
Съобщава се, че Ернан Дарио Веласкес, по прякор Ел Паиса, е бил убит във венецуелския щат Апуре.

Смъртта му не е доказана публично и колумбийската войска съобщи, че няма информация за убийството.

Местните медии спекулират, че наемници може да са умъртвили Веласкес в очакване на премия за залавянето му.

Колумбийските управляващи обявиха за вестник El Tiempo, че няма да потвърдят гибелта му, до момента в който не видят тялото му. Говорител на колумбийския президент Иван Дуке сподели пред организация Ройтерс, че офисът му търси повече информация.

Бунтовниците от Фарк бяха марксистка група, която водеше люта война против колумбийското държавно управление в продължение на 52 години преди в последна сметка да одобряват преустановяване на огъня през 2016 година

Командир на една от най-страховитите групи на Фарк, Веласкес стана прочут с жестокостта при офанзивите си. Той стои зад атентата с кола бомба в колумбийската столица Богота през 2003 година, при който починаха 36 души и бяха ранени още близо 200.

Репутацията му беше такава, че когато се причисли към договарянията за мирния развой в Хавана през 2016 година, мнозина видяха в това знак, че партизаните в действителност са се заели да смъкват оръжията си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР