Бившият лидер на Гордите момчета Енрике Тарио осъден на 22 години затвор за бунта на Капитолия

...
Бившият лидер на Гордите момчета беше осъден на 22 години
Коментари Харесай

Бившият лидер на "Гордите момчета" беше осъден на 22 години затвор за организиране на бунта на Капитолия в САЩ, най-дългата присъда досега за водач на нападението срещу седалището на американската демокрация.

Хенри „Енрике“ Тарио беше осъден за бунтовна конспирация, гражданска война в САЩ- ера обвинение и други обвинения през май.

39-годишният Тарио не беше във Вашингтон по време на бунта, но помогна за организирането на участието на крайнодясната група.

Повече от 1100 души са арестувани по обвинения в бунтове в Капитолия.

Преди да научи съдбата си на Във вторник емоционалният Тарио се извини на полицията и жителите на Вашингтон за ролята си в бунта на 6 януари 2021 г., когато поддръжници на тогавашния президент на САЩ Доналд Тръмп нахлуха в сградата на Конгреса, докато законодателите се събраха, за да удостоверят изборната победа на Джо Байдън.

"Изключително съм засрамен и разочарован, че са им причинени скръб и страдание", каза той пред федералния съд във Вашингтон. „Ще трябва да живея с този срам до края на живота си.“

Тарио, който носеше оранжева затворническа униформа, добави: „Аз бях моят свой най-лош враг.

"Моето високомерие ме убеди, че съм жертва и несправедлива мишена."

Признавайки, че г-н Тръмп е загубил президентските избори през ноември 2020 г., Тарио каза: „Аз не съм политически фанатик. Нанасянето на вреда или промяната на резултатите от изборите не беше моя цел.

"Не мислех, че дори е възможно да се променят резултатите от изборите."

Актуализации на живо Proud Boys имат нова целРазмирниците от Капитолия, които съжалявам, не съжалявам

Адвокатът му твърди, че Тарио е „нинджа на клавиатурата“, който е склонен да „говори глупости“, но не е имал намерение да сваля правителството.

„Моят клиент не е терорист“, каза неговият адвокат Сабино Джауреги. „Моят клиент е заблуден патриот.“

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР