Бившият лекоатлет Александър Попов почина след претърпян инсулт. Един от

...
Бившият лекоатлет Александър Попов почина след претърпян инсулт. Един от
Коментари Харесай

Тъжна вест: Бивш атлет на Дунав и Локо почина след инсулт

Бившият лекоатлет Александър Попов умря след претърпян инсулт. Един от най-бързите българи на 400 метра и треньор по атлетика в спринтовите дисциплини си отиде от този свят на 67-годишна възраст на 28 януари в София, осведоми списание " Атлетика ".

Погребението на именития спортист и треньор ще бъде на 30 януари (сряда) в църквата " Свети Георги Победоносец “ в село Дебово (на 35 км от град Плевен).

Попов е роден в Дебово на 25 май 1951 година. В юношеските си години стартира да тренира атлетика като се състезава поредно за Дунав (Русе), Локомотив (Русе) и Академик (София). Попов печели бронзов орден на 19-годишна възраст от европейското състезание за мъже с щафетата на България 4х400 м в зала " Фестивална " през 1971-а. Александър печели 12 национални трофеи на България на 400 м. Личният му връх в дисциплината е 48.54 сек.

От 1975-а е треньор по атлетика, като довежда брачната половинка си Софка Попова до две европейски трофеи на 60 метра в зала. Негови състезателки са и Златка Георгиева-Радуканова и Милена Сарачева, които са едни от най-хубавите ни спринтьорки от 100 м до 400 м.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР