Бившият кмет на столичния район Младост Десислава Иванчев е била

Бившият кмет на столичния район Младост Десислава Иванчев е била ...

Преврат срещу държавата: Виновният баща, невинният син и Иванчева.


Бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчев е била част от заговор за преврат срещу правителството и проваляне на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Това се твърди в сигнал до прокуратурата, внесен от русенеца Йордан Бонев, син на известния кримигерой Венцислав Ангелов-Чикагото. Бонев подаде сигнала срещу баща си и бившата кметица в сряда сутринта, след като предишната вечер изпрати материали до някои медии. Те бяха транслирани безкритично, както се случва с всички твърдения, защитаващи тезите на управляващите.

Записи, чатове и протести

В материалите, качени от Бонев и в интернет, се съдържат видеозапис на Иванчева, записи на разговори с нея, както и диалози между него и баща му. Освен това има и скрийншотове от разговори в месинджър и вайбър. Бонев, който вече се титулува журналист, защото поддържа фейсбук-страницата "Истинските новини", твърди, че те са автентични и в тях се Иванчева обсъжда как банкерът Цветан Василев и бизнесменът Иво Прокопиев организират и плащат за протестите срещу Гешев.

Във видеозаписа, правен в жилището на Иванчева на 2 август, тя и Бонев говорят за протеста срещу кандидатурата на Гешев на 12 септември в София. Мъжът задава целенасочени въпроси какво ще се прави. Осъдената на първа инстанция за корупция Иванчева му отговаря, че важното е да се свали Гешев. Бонев обяснява, че му важно да знае подробности, за да каже на хората, които ще организира, какво правят на протеста.

"Да, трябва да са наясно за какво са там, за да не стане като с циганите: Вие за какво сте тука, а те... Това, което знам и което съм се разбрала е, че по принцип е да бутаме системата. Но основно е да се махне Гешев", казва Иванчева. Бонев добавя: "В смисъл падане на Гешев, на кабинета?". Иванчева се съгласява, но продължава да твърди, че искането Гешев да се оттегли е най-важното.

Източник: mediapool.bg