Бившият кмет на район Младост Петко Дюлгеров, който е един

...
Бившият кмет на район Младост Петко Дюлгеров, който е един
Коментари Харесай

Соченият за основен посредник в историята с подкупа на Иванчева се отказа от показанията си

Бившият кмет на регион " Младост " Петко Дюлгеров, който е един от обвинените по делото " Десислава Иванчева " (за рушвет в изключително огромни размери), разгласи пред Специализирания углавен съд, че се отхвърля от всички показания, дадени пред служебния бранител.
Дюлгеров е апетитен от обвиняването като медиаторът, свързал строителния бизнесмен Александър Ваклин и Иванчева за предоставяне на подкупа. В течение на развиване на историята и Иванчева, и съдената дружно с нея нейна заместничка Биляна Петрова, показаха подозрения, че Дюлгеров може да работи като " оръдие " на прокуратурата в техен ущърб.
Графологичната експертиза - кой е " разписвал " подкупи?

Вещите лица не можаха да открият сигурно дали и различен, с изключение на Десислава Иванчева и Петко Дюлгеров е писал в тефтерчето на някогашната кметица на регион " Младост ". По думите на вещото лице Сашо Атанасов до момента в тефтерчето са писали Иванчева, Дюлгеров и е допустимо още някой незнаен човек да го е правил. " Не можем с решителност да твърдим, че цифровият текст е изпълнен или не е от Дюлгеров. Действително различаващите се признаци вземат превес над съвпаденията, само че макар този превес не са задоволителни като размер и идентификационна стойност, с цел да формулираме умозаключение и да го обосновем научно, че не е изписано от Дюлгеров ", сподели той и изясни неяснотата с незадоволителния относителен материал.

" Не сме сигурни, че третият човек не е Дюлгеров, въпреки че имаме такова разбиране ", сподели още Атанасов. Той разясни, че няма по какъв начин да се откри отминалостта на графичния материал от тефтерчето. " Има обособени достижения на Hewlett-Packard и Руски център за експертни проучвания, при които въз основата на стареенето на съставките на химикалните съставки и мастила и на тяхната летливост да се дефинира отминалостта. Но за това пък би трябвало да има пример – пробен материал, записан при същите условия, със същата писалка, на същата хартия и съхраняван по същия метод, което на практика е невероятно и по тази причина няма одобрен способ за определяне на отминалостта на такива линии ", описа вещото лице.
В цифрите не се отразява двигателния табиет по този начин, както в буквите, разясни още Атанасов и добави, че не изключва и съзнателно почеркът да се изкривява. В експертизата си движимостите лица са показали всички разнообразни вероятни аргументи, в това число здравословни.
Дали е било обикновено да вземат материал от почерка на Дюлгеров в коридора в съда, вещото лице изясни, че бързали поради периодите, които им били сложени. Атанасов посочи, че движимостите лица не са очаквали такива разлики в почерка му и че по принцип не би трябвало ситуацията в което пише– седнал или прав да се отразява значително. " В случая може би сме подценили здравословното му положение, а може и да е съзнателно ", добави вещото лице.
Иванчева за " Артекс " в коридорите на спецсъда
Те са първите, които подават сигнала и се пробват да ни набедят, сподели Иванчева пред публицисти за строителната компания " Артекс " и разясни за какво съгласно нея – " тъй като на всички строителни компании им е ясно, че мафиотският им метод на застрояване, мафиотският им метод на налагане без районната администрация, без значение на кой регион да ревизира, те са привикнали да се постановат ".
Иванчева сподели, че по-късно се срещнала какво желали да строят " Артекс ". " Те са имали 11 или 10 обекта в " Младост ", издигнати доста преди ние да сме встъпили във власт и нито едно позволение няма издадено от нашата администрация ".
След това разбрахме, че има заведена от тях против нас набеждаваща кореспонденция, което е сигнал, подаден от тях за премахване, жестоко казано, на кмета и екипа на регион " Младост ", продължи Иванчева. В икономическа полиция сме разпитвани. Има протокол от икономическа полиция, че всичко, обвързвано с набеждаването по преписката на " Артекс " и другите, които са... не дава отговор на истината и няма това, за което са се пробвали да ме набедят, че има забавени преписки ", добави някогашната кметица на " Младост ".
Иванчева сподели, че няма концепция какво са желали да строят " Артекс ", а казусът изясни по този начин: " Предварително се отстранява кмета, с цел да могат да си строят каквото желаят ".
" Никой в никакъв случай не ми е предложил подкупи ", съобщи още Иванчева. " Ние си извършвахме съзнателно работата. Нормално е когато някой разбута комфорта на хора, които не работят законово да се опитат да го отстранят. Това е ", заключи тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР