Бившият кмет на Ню Йорк, милиардерът Майкъл Блумбърг реши да

...
Бившият кмет на Ню Йорк, милиардерът Майкъл Блумбърг реши да
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг реши да не се кандидатира за президент на изборите през 2020 г.

Бившият кмет на Ню Йорк, милиардерът Майкъл Блумбърг реши да не се кандидатира за президент на изборите през 2020 година, и вместо това ще се концентрира върху битката против климатичните промени, оповестиха международните организации.

В изказване, оповестено през вчерашния ден на уеб страницата на организация Блумбърг, той уточни, че съществено е обмислял да се хвърли в президентската конкуренция, само че в последна сметка се отказал от тази концепция. Майкъл Блумбърг изрази убеденост, че би победил на изборите, в случай че негов противник бъде актуалният президент Доналд Тръмп. "Но аз добре разбирам какъв брой е мъчно да стана претендент на Демократическата партия при толкоз доста кандидати ", означи 77-годишният милиардер, представен от ТАСС.

"Аз имах явен избор: дали да прекарам идващите две години, говорейки за моите хрумвания и за това, което съм направил, знаейки, че може би в никакъв случай няма да печеля номинацията на Демократическата партия? Или да прекарам идващите две години, продължавайки активността, която към този момент правя и финансирам, и която знам, че може да даде същински резултати, удобни за страната?, изясни Блумбърг в оповестена в Туитър декларация, представена от Агенция Франс Прес.

Блумбърг, чието благосъстояние по оценки на "Форбс " в края на предходната година възлиза на повече от 42 милиарда $, съобщи също, че ще употребява финансовите си запаси, с цел да поддържа претенденти, които "предоставят нужното ни водачество " по въпроси като контрола на оръжията, образованието, опазването на здравето и най-много климата - една от основните му дела през последните години, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР