Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг с безпрецедентно дарение

...
Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг с безпрецедентно дарение
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг дари безпрецедентните $1,8 млрд. за ВУЗ

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг с невиждано подаяние от 1,8 милиарда $ за университета " Джон Хопкинс " , осведоми АП.

Блумбърг е приключил в университета. С дарението той желае да усили финансовата помощ за студенти с ниски и междинни приходи.

Университетът в Балтимор заяви, че финансовият принос - най-големият за просветителна институция в историята на Съединени американски щати - ще разреши на " Джон Хопкинс " да анулира студентските заеми при започване на идната есен . Университетът ще предлага стипендии.

Ректорът на университета Роналд Дениълс съобщи, че дарението на Блумбърг ще разреши на институцията да приема най-талантливите студенти, без значение от финансовите им благоприятни условия.

" Хопкинс получи подарък, който е невиждан и трансформиращ ", акцентира той в известие и разясни, че влиятелният университет е учреден през 1876 година с подаяние от 7 милиона $ от балтиморския търговец Джон Хопкинс.

За съпоставяне през 1999 година фондацията на милиардера Бил Гейтс се ангажира да отпусне 1 милиард $ на стратегия за образование за интервал от 20 година

Блумбърг съобщи, че чака парите да разрешат на университета да бъде по-щедър при отпущането на стипендии и да облекчи финансовите отговорности на студентите.

76-годишният създател на медийната компания " Блумбърг " е измежду най-богатите хора на света . Той приключва " Джон Хопкинс " през 1964 година Блумбърг е кмет на Ню Йорк от 2002 до 2013 година От години се спекулира, че може да се кандидатира за президент, в това число и през 2020 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР