Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон се предаде на белгийските власти,

...
Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон се предаде на белгийските власти,
Коментари Харесай

Карлес Пучдемон се предаде на белгийските власти

Бившият каталунски водач Карлес Пучдемон се съобщи на белгийските управляващи, заяви Асошиейтед прес. Намиращият се в заточение в Белгия някогашен каталунски министър председател се съобщи на управляващите, откакто Испания издаде нова заповед за ареста му след постановените присъди против 12 други сепаратистки водачи.

Пучдемон " се яви непринудено пред белгийските управляващи, придружаван от юристите си ", заяви канцеларията му в изказване по отношение на издадената заповед за арест. В текста написа, че някогашният каталунски министър председател отхвърля заповедта и се опълчва на всевъзможни опити да бъде екстрадиран в Испания.

Не е ясно дали сега Пучдемон е арестуван и разпитван.

Бившият каталунски министър председател и други водачи на сепаратисткото придвижване избягаха в Белгия през октомври 2017 година, откакто бяха призовани да се явят пред съда, с цел да дават отговор за опита си за обособяване на региона от Испания. Каталунските сепаратисти проведоха референдум за самостоятелност, който испанското държавно управление дефинира като противозаконен.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР