Бившият капитан на Байерн Мюнхен Оливер Кан ще се завърне

...
Бившият капитан на Байерн Мюнхен Оливер Кан ще се завърне
Коментари Харесай

Кан заменя Румениге през 2022

Бившият капитан на Байерн Мюнхен Оливер Кан ще се завърне в клуба като член на Борда на шефовете идната година и ще стане изпълнителен шеф през 2022, заяви първенецът на Бундеслигата.

Кан, който има осем шампионски трофеи с баварския гранд сред 1994 и 2008, подписа петгодишен договор, откакто Бордът гласоподава единомислещо в поддръжка на решението на заседание.
Когато договорът на Карл-Хайнц Румениге изтече на 31 декември 2021, Кан ще го наследи като президент и изпълнителен шеф. Кан има 82 мача за националния тим на Германия, с който стана “Играч на шампионата ” на Световното в Южна Корея и Япония през 2002, победи с Шампионската лига с екипа на Байерн през 2001.

“За мен е голяма чест и привилегия да поема президентската роля в Байерн. Бих желал да благодаря на Борда за гласуваното доверие. Дълбоко обвързван съм с клуба, който беляза живота ми както в професионален, по този начин и в персонален проект “, сподели Кан.

Новината идва, откакто клубният президент на баварците Ули Хьонес разгласи своето отдръпване от поста. “Убедени сме, че намерихме в Оливер Кан точния човек за президентския пост в Байерн. Оливер бе значим състезател в историята на клуба ”, показа самият Хьонес. Байерн, който попадна в една група с тимовете на Тотнъм, Олимпиакос и Цървена звезда за Шампионска лига, преподписа и с нападателя Роберт Левандовски до 2023. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР