Бившият канцлер на Австрия Кристиан Керн, който е лидер на

...
Бившият канцлер на Австрия Кристиан Керн, който е лидер на
Коментари Харесай

Още един кандидат за стола на Юнкер в ЕК

Бившият канцлер на Австрия Кристиан Керн, който е водач на опозиционната сега Социалдемократическа партия, разгласи, че ще се състезава за номинацията на европейските социалисти за ръководител на Европейската комисия.

Керн беше назначен за канцлер през 2016, само че единствено година по-късно беше надвит на изключителни избори от националната партия на настоящия канцлер Себастиан Курц, който ръководи в коалиция с крайнодясната Партия на свободата.

"Виждаме, че концепцията за демократична, свободомислеща народна власт е подложена на тестване от хора като Орбан, Качински, Щрахе и Салвини ", сподели пред публицисти политикът, имайки поради унгарския министър председател, водача на полската ръководеща партия "Право и правдивост ", австрийския крайнодесен вицеканцлер и италианския вицепремиер.

"Най-важното предизвикателство пред нас, социалдемократите, е да подсигуряваме, че наследството на Европа ще бъде съхранено ", акцентира Керн в късото си изказване.

Бившият канцлер сподели, че най-късно през май следващата година ще се отдръпна от управителния пост в партията, с цел да се концентрира напълно върху новата си задача. Засега не е ясно, кой ще го размени отпред на групировката.

През 2017 година австрийският канцлер се разгласи за "орязване парите за източноевропейците "

"Парите от бюджета на Европейски Съюз би трябвало да се разпределят по-справедливо сред страните-членки в бъдеще. Държавите, които не вземат участие в старания да се реши казусът с имиграцията или пък практикуват данъчен дъмпинг за сметка на съседите, не трябва да получават чисти заплащания за милиарди от Брюксел”.

Това съобщи в прав текст австрийският канцлер Кристиан Керн, представен от „ Ди Велт” (Die Welt).

"Някои страни в Европейски Съюз чакат от останалите взаимност, когато става дума за икономическото развиване и сигурност”, акцентира Керн

"По други въпроси обаче същите тези страни не желаят и да знаят за взаимност. Страните, които внасят повече в европейския бюджет, би трябвало в бъдеще да дават отговор на тази селективна взаимност със селективна подготвеност да плащат”, добави той.

Според Керн, солидарността не е еднопосочна улица и това би трябвало да стане ясно при подготовката на новия дълготраен бюджет на Европейски Съюз.

В същата година Кристиан Керн показа Австрия , когато дружно с Естония и България публично одобриха програмата за целите на Европейския съюз за идващите 18 месеца.

Трите страни се сплотиха към положителна стратегия, насочена към бъдещето и към реализиране на съответни резултати в отговор на упованията на жителите за по-голяма сигурност, повишение на заетостта и по-ярко наличие на Европейски Съюз на интернационалната сцена. Програмата подчертава върху сигурността и укрепването на външните граници на Европейски Съюз, икономическия напредък и конкурентоспособността, както и стабилизиране на прилежащите на Съюза райони.

Какво следва

Европейските социалисти ще решат през декември кого да предлагат за ръководител на Еврокомисията преди изборите за европорламент идната пролет.

Друг формален претендент от техните редици е словашкият посланик Марош Шефчович, който сега е заместител на Жан-Клод Юнкер.

Кои са другите претенденти за стола на Юнкер, прочетете тук.

Европейска комисия желае още най-малко 50 000 бежанци в Европа и България в Шенген

Борисов: Заслужаваме да сме в "чакалнята "

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР