Бившият кандидат-президент на Беларус Светлана Тихановска разговаря във Вилнюс с

...
Бившият кандидат-президент на Беларус Светлана Тихановска разговаря във Вилнюс с
Коментари Харесай

Бивш беларуски посланик, сега член на Координационния съвет, подкрепя Тихановска

Бившият кандидат-президент на Беларус Светлана Тихановска беседва във Вилнюс с Павел Латушко от управлението на Координационния съвет на беларуската съпротива и съобщи, че двамата " ще продължат битката дружно ", съобщи ТАСС.

" Не се познавахме персонално, само че доста се веселя, че продължаваме битката дружно ", разяснява през днешния ден срещата Тихановска в Телеграм, предава и Българска телеграфна агенция.

Тя означи, че Латушко, някогашен дипломат на Беларус в Полша и Франция и ексминистър на културата, добре познава активността на беларуската власт.

" Г-н Латушко сподели със личния си образец, че в никакъв случай не е късно да минеш на страната на народа ", съобщи опозиционерката.

Тихановска посочи, че Латушко продължава значимата си активност за усилване на Координационния съвет за образуване на преговорен развой. Тя обаче не посочи кои тъкмо договаряния има поради, показва организацията.

По-рано през днешния ден Латушко заяви, че е разискал във Вилнюс с представители на литовските управляващи вероятни пътища за излаз от беларуската рецесия.

По думите му е била разисквана опцията да стартира разговор сред Русия и представители на беларуското общество, а също по този начин сред Европейски Съюз и днешните управляващи в Беларус.

Друга тематика е било възможното включване на интернационална юридическа компания в събирането на информация за " да се потърси отговорност " от членове на силовите структури в Беларус, упреквани от опозицията в закононарушения против жители, по-специално по време на следизборните митинги.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР