Бившият италиански премиер Силвио Берлускони се завърна официално в политиката

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони се завърна официално в политиката
Коментари Харесай

Берлускони се връща в политиката

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони се завърна публично в политиката в неделя, когато изложи проевропейска политическа платформа на среща на партията си “Форца Италия ”, съобщи Ройтерс.

“Прогнозирам огромна победа за десноцентристите ”, съобщи Берлускони (81 г.), който подаде оставка през 2011 година, откакто загуби парламентарното си болшинство на фона на икономическата рецесия в Европа. Последваха секс кавги и присъди за данъчни измами, само че поради напредналата си възраст политикът не лежа в пандиза и се размина с публично потребен труд. А възбраната да заема изборни длъжности към този момент изтече.

Сега Ил Кавалиере, който е имал общо 4 кабинета в границите на 9 години, желае да поведе партията си към изборите, предстоящи през март, на вълната на общи европейски политики в защитата, външните работи, промишлеността и финансите. Идеите му обаче са в прорез с възгледите на евроскептичните “Северна лига ” и “Братя на Италия ”, които са основни съдружници на Берлускони. Скорошно изследване дава на трите партии близо 35 на 100 от общия избор против 27,3% за ръководещата лява Демократическа партия. Веднага след нея с 26,8% се подрежда популисткото придвижване “Пет звезди ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР