Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е диагностициран с левкемия и

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е диагностициран с левкемия и
Коментари Харесай

Силвио Берлускони е диагностициран с левкемия

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони е диагностициран с левкемия и положението му е съществено. Това  оповестява италианското издание Corriere della sera.

86-годишният политик е признат в миланската болница " Сан Рафаеле ", където нормално се лекува, с първични подозрения за пневмония.  

Според информацията на изданието, от през вчерашния ден (5 април), Берлускони е в интензивното поделение на болничното заведение, където се лекува от пневмония, породена от форма на левкемия. Състоянието на политика е тежко, само че устойчиво, той не е интубиран и нощта е минала умерено.

Заедно с някогашния министър председател в болничното заведение е актуалната му спътница и народен представител в Народното събрание Марта Фашина. Вчера следобяд са пристигнали и брат му Паоло Берлускони, децата му Марина, Барбара, Елеонора, Пиерсилвио и Луиджи, както и партийната му сподвижничка Личия Ронцули.

На членовете на фамилията е разрешено да го видят.

На този стадий околните му не са коментирали обстановката. От здравното заведение също отхвърлят да дадат детайлности за положението на Берлускони.

Коментар пред медиите пристигна от министъра на външните работи Антонио Таяни, който съобщи, че Берлускони е изкарал нощта умерено. Тази заран разговарях с професор Дзангрило, изясни Таяни пред Tg1 Mattina. Оставаме в непрекъснат контакт със фамилията, чух се с децата му, а също и с Марта Фашина.

" Най-добрият метод за нас от Forza Italia да останем покрай него е да работим и да се трудим интензивно предвид на локалните и европейските избори и да дадем най-хубавото от себе си. Сега се надяваме, че той ще се върне отпред на партията. В други моменти също сме се тормозили какво може да се случи с него, да вземем за пример при сърдечната интервенция, само че той остава тук, с нас ", добавя Таяни.

" Искаме да бъдем оптимисти, той в никакъв случай не се отхвърля ", акцентира той, потвърждавайки, че водачеството на Белускони в партияне в никакъв случай не е  поставяно под въпрос. " До през вчерашния ден Берлускони интензивно работеше и по териториалната метаморфоза на партията. Той направи някои избори във връзка с организацията, с цел да даде подтик на нашата активност ", безапелационен е Таяни.

През последните години Берлускони имаше редица здравословни проблеми. През 2020 година той се болести с COVID-19. След 10-дневен престой в болница, на изписването си той съобщи пред кореспонденти, че заболяването е била " подла " и най-опасното предизвикателство, с което в миналото се е сблъсквал.

От години политикът е с пейсмейкър, а през 2016 година претърпя сърдечна интервенция за замяна на аортна клапа, преодолява и рак на простатата. През януари 2022 година е признат в болница поради зараза на пикочните пътища.

Силвио Берлускони – емблематичен за Италия медиен магнат, бизнесмен и политик, се завърна шокиращо във властта на парламентарните избори през септември, като завоюва място в Народното събрание десетилетие откакто му беше неразрешено да заема обществени длъжности поради присъда за данъчни измами.

Изборите доведоха на власт твърдо дясно държавно управление, което като министър-председател оглави Джорджа Мелони от партията на Берлускони " Forza, Italia ", която влезе и в историята като първата жена министър председател на Италия, напомнят международните медии.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР