Бившият италиански национал Дино Баджо, който бе съотборник на наскоро

...
Бившият италиански национал Дино Баджо, който бе съотборник на наскоро
Коментари Харесай

Дино Баджо: Трябва да се направи разследване за добавките, които ни даваха през 90-те

Бившият италиански национал Дино Баджо, който бе съотборник на неотдавна умрелите Джанлука Виали и Синиша Михайлович, призна в сряда, че " се тормози от медицинските вещества ", които са давани на футболистите в Италия през 90-те години. В изявление за " Гадзета дело Спорт " някогашният халф, който игра като експерт сред 1990 и 2005 година, прецизира, че не приказва за допинг, а за " добавки ", получавани по време на кариерата си. 

" Представете си лекарите да ни бяха давали допинг: та ние бяхме проверявани всеки три или четири дни… Не, желая да знам дали законните добавки, които вземахме, могат да причинят проблеми в тялото ни дълготрайно ", изясни 51-годишният Баджо, който е печелил 3 пъти Лига Европа с Ювентус и Парма. " Моето умозаключение идва от болката, която изпитвам за кончината на Виали, който постоянно съм считал за другар и който толкоз ми оказа помощ, както и за тази на Михайлович и други момчета, които играха футбол през 90-те. Мисля, че е належащо да се направи следствие за фармацевтичните добавки, които вземахме тогава ", сподели Баджо, който игра в Виали в Ювентус и с Михайлович в Лацио. 

Виали умря на 6 януари на 58-годишна възраст поради рак на панкреаса, а Михайлович си отиде на 16 декември на 53 години, като се бореше с левкемия. " Искам науката да ни даде отговори за медикаментите, които ни предписваха, с цел да се възстановим след травма или да си върнем силата ", сподели още Баджо, който е изиграл 60 мача за националния тим на Италия.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР