Бившият играч на Лас Вегас Рейдърс Хенри Ръгс беше осъден на повече от 3 години затвор за фатална катастрофа с DUI в Невада

...
ЛАС ВЕГАС (АП) — Бившият играч на Лас Вегас Рейдърс
Коментари Харесай

ЛАС ВЕГАС (АП) — Бившият играч на Лас Вегас Рейдърс Хенри Ръгс беше осъден в сряда на поне три години затвор Затвор в Невада за убийството на жена в огнена катастрофа, докато шофира спортната си кола пиян със скорост до 156 mph на градска улица преди почти две години.

„Искрено се извинявам“, бившият играч от първия кръг на NFL изборът на проект каза, докато се изправяше за присъда в Лас Вегас, след като се призна за виновен през май за престъпление DUI, причиняващо смърт и непредумишлено убийство с превозно средство, обвинение, носещо присъда от шест месеца затвор, която ще бъде прибавена към неговия затвор от три до 10 години срок.

Ръгс, който сега е на 24 години, беше нарязан от Рейдърс, докато все още беше в болница след катастрофата преди зазоряване на 2 ноември 2021 г. Сблъсъкът уби Тина Тинтор и нейното куче Макс и рани Ръгс пътник, Kiara Je'nai Kilgo-Washington, негова годеница и майка на дъщеря им.

„Нямам извинения“, каза Ръгс, цитирайки болката, която случаят е причинил на семейството му, съотборниците и семейството на Тинтор. Ръгс каза, че след затвора той възнамерява да съветва другите „за опасностите от шофиране с небезопасна скорост и шофиране и пиене.“

Майката на Тинтор, Миряна Комазец, предложи скръб, благодат и спомени за „какво беше искаме да я прегърнем и прегърнем, знаейки, че никога няма да можем да я целунем по челото или да й кажем колко много я обичаме и колко сме абсолютно горди с нея“, каза тя в изявление, прочетено в съда от братовчеда на Тинтор, Дейвид Strbac.

„Молим се Хенри Ръгс да бъде благословен с възможността да може да гледа красивата си дъщеря да расте в невероятната жена, която може да бъде“, се казва в изявлението на Комазец. „И ние се молим този ужасен инцидент да вдъхнови положителна промяна в света. Молим се всички ние да премахнем важността да се грижим един за друг, като помним, че всеки, когото срещнем, е любим човек на друг човек.“

Kilgo-Washington и група приятели и поддръжници наблюдаваха как Ruggs, облечен тъмен костюм, бяла риза и синя вратовръзка, беше окован с белезници от съдебен служител, когато съдията от окръжния съд на окръг Кларк Дженифър Шварц прочете присъдата. След това Ругс беше отведен. Ръгс беше на свобода под домашен арест малко след катастрофата.

Историята продължава

В съдебните документи преди произнасянето на присъдата адвокатите на Ръгс, Дейвид Чесноф и Ричард Шонфелд, включиха писма от гимназиални администратори и учители в Монтгомъри , Алабама, който похвали Ръгс и препоръка от представителя на Демократическата Алабама Филип Енслер.

„Г-н. Ръгс е човек с добър характер, който направи ужасна грешка“, казаха адвокатите в представящия меморандум. „Разкаянието му е дълбоко и искрено.“

Неговото споразумение за признаване на вината избягва процес, който според окръжния прокурор на окръг Кларк Стив Улфсън представлява пречка за осъждане, тъй като Ръгс не е бил подложен на полеви тест за трезвеност след катастрофата и защитниците му твърди, че кръвният тест на Ръгс за алкохол е бил неправилно получен в болницата.

Улфсън, демократ, каза, че кръвният тест предоставя „на практика“ единственото доказателство, че Ръгс е бил под въздействието на алкохол по време на катастрофата. Той разкри, че Ръгс е имал ниво на алкохол в кръвта от 0,16% - два пъти повече от допустимото в Невада - след като задната катастрофа е запалила пожар в Toyota Rav 4 на Tintor.

Kilgo-Washington също е ранен в Събореният Chevrolet Corvette 2020 на Ruggs. Прокурорите казаха, че Ръгс е получил нараняване на крака, а Килго-Вашингтън е получил нараняване на ръката. Килго-Вашингтън не съдейства на прокурорите като жертва по делото.

Улфсън каза, че Ръгс ще бъде изправен пред задължително минимум две години затвор, ако бъде признат за виновен и може да получи повече от 50 години. Окръжният прокурор каза, че следователите са научили, че Ръгс е прекарал няколко часа в пиене с приятели на място за спортни развлечения и място за голф и може да е бил в дома на приятел още няколко часа, преди той и Килго-Вашингтън да се приберат вкъщи.

Тинтор беше сръбска имигрантка, за която приятели и членове на семейството казаха, че е завършила гимназия в Лас Вегас, работила е в магазин Target, искала е да стане компютърен програмист и е била близо до получаване на американско гражданство. Семейното изявление нарича Макс нейният най-добър приятел.

„Присъдата няма да върне Тина“, каза Фархан Накви, адвокат, който представляваше семейството на Тинтор, пред съдебната зала. „Това, на което се надяваме, повече от всичко, е, че други смъртни случаи могат да бъдат предотвратени от шофиране в нетрезво състояние и безразсъдно шофиране. Съсипва животи. Това разрушава семейства.“

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР