Бившият граничен полицай Валентин Христов, който е сред 6-имата обвиняеми

...
Бившият граничен полицай Валентин Христов, който е сред 6-имата обвиняеми
Коментари Харесай

Мигрантите от камиона-ковчег в Локорско са изпращали съобщения през телефон, че умират хора

Бившият граничен служител на реда Валентин Христов, който е измежду 6-имата обвинени за нещастието остава в ареста
Имало е информация, преди да спре камионът в региона на Локорско, че уредниците са знаели, че мигранти умират вътре, съобщи пред публицисти прокурор Василена Анастасова, откакто Софийски градски съд отхвърли молбата на Валентин Христов, упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група, обвързвана със случая, да излезе от ареста.

Прокурор Анастасова изясни, че следва да се откри с кого съответно са комуникирали мигрантите. По време на съвещанието през днешния ден тя уточни, че от разпитите на оживелите мигранти е станало ясно, че те са имали телефон, през който са подали информация, че в тайника умират хора, на хора от незаконната група. Предстои разбор на трафични данни, с цел да се откри с кого е водена връзката, написа Българска телеграфна агенция.

Съдът одобри, че не престават да са налице всички предпоставки, планувани в закона, Христов да продължи да изтърпява мярката „ задържане под стража “.

18 незаконни мигранти, афганистански жители, бяха открити умряли от задушаване в зарязан камион в софийското село Локорско на 17 февруари т.г. Общо са били транспортирани 34 души. По случая са повдигнати обвинявания на шестима души, в това число водачите на камиона. Всички те са арестувани за непрекъснато в ареста. Сред тях е и Валентин Христов, който беше открит в Гърция, откъдето управляващите го предадоха на България.

Според юриста на Христов, Ина Лулчева, клиентът ѝ няма заплаха да се укрие, както и да извърши закононарушение, заради което мярката му за неотклонение може да бъде изменена в по-лека. Според юриста Валентин Христов няма отношение към настъпването гибелта на мигрантите. От прокуратурата не се съгласиха и желаеха обвиненият да остане в ареста, като прокурор Анастасова означи, че оптималният период за задържане е осем месеца, а до момента са минали по-малко от два.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР