Бившият главен прокурор Никола Филчев е напуснал жилището си на

...
Бившият главен прокурор Никола Филчев е напуснал жилището си на
Коментари Харесай

След екзекуцията на Алексей Петров: Никола Филчев избяга от частната улица „Арарат“

Бившият основен прокурор Никола Филчев е напуснал жилището си на ул. „ Арарат “ в столичния квартал „ Кръстова вада “, където живееше и убитият на 16 август тази година Алексей Петров. Двамата бяха изключително близки, а хора от обкръжението на висшия магистрат настояват, че той плакал със сълзи след първия атентат против Петров пред басейна „ Спартак “ през 2002 година.

 И това го има в България – „ частната “ улица „ Арарат “

На същата улица „ Арарат “, която от известно време е оповестена за частна и е отделена с преграда, преди време живее и някогашният началник на Специализирания отряд за битка с тероризма Филко Славов. Той заема поста през 1997, а през 2018 година се самоубива в къща в Банкя след 10-годишна борба с онкологично заболяване. Славов се лекува преди този момент във франция, само че се отчайва от неподходящия излаз на заболяването и самичък напуща този свят, съобщи „ Филтър “.

По времето, когато оглавява баретите, е упрекван, че е трансформирал отряда в ударна бригада на Филчев, с който са в доста топли връзки.

Реклама

Твърди се, че преди време Алексей Петров и Филко Славов избират региона в „ Кръстова вада “, където да бъде издигнат жилищен комплекс за някогашни барети. Тогава мястото се на-мира наоколо до подготвителна база на „ Левски-Спартак “, която през днешния ден е превърната в ресторант „ Делвите “ и бе благосъстоятелност на Алексей Петров. Тук предприемачът организираше всичките си срещи, откакто загуби комплекса на басейна „ Спартак “ след акцията „ Октопод “.

По думи на самия Петров ресторант „ Делвите “ се ръководи от щерка му Диляна. Момичето е детето на баретата от дългогодишната му връзка с Ива Павлова, началник на застрахователната компания „ Лев Инс “.

Допреди няколко години Никола Филчев постоянно бе засичан в ресторант „ Делвите “. Алексей Петров пък бе разпитван като очевидец по делото за убийството на ямболския юрист Надежда Георгиева. Съпругата на убития прокурор Николай Колев твърди, че адвокатката е умъртвена от някогашния основен прокурор Никола Филчев. Един от най-близките хора на Филчев тогава е точно Алексей Петров.

Защитата на вдовицата на Николай Колев упорства някогашният чиновник на ДАНС и обвинен за „ Октопод “ да бъде разпитан, тъй като е бил шеф на убитата в „ Спартак “. Мотивът е, че Петров е знаел с каква информация за високите етажи в прокуратурата разполага ямболската адвокатка.

Случаят и до през днешния ден не е оголен, а ролята на Алексей Петров и Никола Филчев в него към момента не е открита.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР