Бившият главен прокурор Иван Гешев наскоро е получил информация, че

...
Бившият главен прокурор Иван Гешев наскоро е получил информация, че
Коментари Харесай

Гешев: Безспорно и сега има Нотариус-и, това е начин МВР служители да получават пари под масата

Бившият основен прокурор Иван Гешев неотдавна е получил информация, че Мартин Божанов -Нотариуса е бил конфиденциален помощник на действен служащ от икономическа полиция в 3то районно ръководство в София. За " Евроком " Гешев разяснява още, че това е честа процедура в Министерство на вътрешните работи.

" Теоретично, заплащат си на един служител на реда, той официално ги води за секретни сътрудници, а в действителност, това е направено единствено и само за те да реализират незаконна активност и да бъдат защитавани от Министерство на вътрешните работи ", описа някогашният основен прокурор.

На въпроса дали и сега има настоящи " Нотариус " -и и " Пепи Евро " -та, той изрично отговори:

" Безспорно. Това е един от методите чиновници на Министерство на вътрешните работи да получават пари под масата ".

Преди дни ръководителят на парламентарната комисия за Нотариуса, Никола Минчев съобщи, че ще извика на чуване някогашните основни прокурори Цацаров, Гешев и Сарафов. Причината - че активността на Божанов съответствува с мандатите им. Това някогашният обвинител номер 1 разяснява по този начин:

" Този господин, който съм предал на съд за клюка - Минчев, със същия триумф може да призове всички основни прокурори след 89-та година. "

На въпроса дали наследникът му Борислав Сарафов би трябвало да си вземе " нескончаем отпуск ", както приканват доста лица, Гешев сподели единствено, че е негова персонална преценка.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР