Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер заяви, че иска да поддържа

...
Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер заяви, че иска да поддържа
Коментари Харесай

Шрьодер иска да продължи контактите си с Путин

Бившият немски канцлер Герхард Шрьодер съобщи, че желае да поддържа контакти с съветския президент Владимир Путин, макар продължаващата война на Москва в Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Няма да се откажа от опциите си за диалози с президента Путин ", съобщи Шрьодер пред вестник „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг “ в оповестен през вчерашния ден текст.

Шрьодер беше канцлер на Германия от 1998 година до 2005 година и откакто напусна поста си, се обвърза с съветските енергийни колоси " Газпром " и " Роснефт ". Той е дълготраен другар на Путин.

Шрьодер беше необятно подложен на критика за това, че е поддържал контактите си с Путин след експлоадирането на войната и че не е осъдил ролята на Русия във военните дейности.

Наскоро той подаде оставка от поста си в надзорния съвет на съветската енергийна компания " Роснефт " и отхвърли номинация за член на управителния съвет на " Газпром ".

Коментирайки дебата в Германия по отношение на доставките на оръжие за Украйна, Шрьодер съобщи: " Защо да се фокусираме върху доставките на оръжия? "

Той съобщи, че не има вяра във военно решение. " Войната може да бъде прекъсната единствено посредством дипломатически договаряния. Съдбата на бойците и на украинското цивилно население може да бъде облекчена единствено посредством дипломатическо решение. "

След като войната стартира на 24 февруари, през март Шрьодер пътува до Москва и се среща с Путин. " Доколкото го разбрах в диалога си, от негова страна има интерес към решение посредством договаряния ", споделя Шрьодер пред немския вестник. " Как наподобява такова решение, може да се обясни единствено по време на договарянията. "

Шрьодер даде да се разбере, че съгласно него Украйна е отговорна за това, че договарянията до момента са се провалили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР