Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер все още смята, че приятелството

...
Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер все още смята, че приятелството
Коментари Харесай

Герхард Шрьодер защити в интервю приятелството си с Путин

Бившият немски канцлер Герхард Шрьодер към момента счита, че другарството му с съветския президент Владимир Путин може да способства за преустановяване на войната в Украйна.

" В продължение на доста години ние работихме дружно рационално. Може би това към момента може да помогне за намирането на решение посредством договаряния, не виждам различен метод ", съобщи Шрьодер в изявление за Германската организация DPA.

Кремъл приветства мненията на Шрьодер. Според съветските осведомителни организации представителят на Кремъл Дмитрий Песков е декларирал в четвъртък, че положителните, градивни връзки на персонално равнище, като тези сред Путин и Шрьодер, могат да оказват помощ за решаването на проблемите.

Путин и Шрьодер нееднократно са показали това по времето, когато Шрьодер беше на поста си. " Това оказа помощ за разрешаването на най-трудните въпроси и обезпечи последователното развиване на двустранните връзки ".

Мари-Агнес Щрак-Зимерман, ръководител на Комисията по защита в Бундестага, опроверга обаче мнението на Шрьодер.

" Да се счита съществено, че Герхард Шрьодер има някакво въздействие върху Путин, не знам... Трябва да внимаваме да не се надценяваме и мисля, че това включва и господин Шрьодер. "

Шрьодер е другар на господин Путин, откогато беше канцлер от 1998 до 2005 година и продължава да работи за фирмите, които са мажоритарен съветски притежател на газопровода " Северен поток " през Балтийско море. Въпреки, че дефинира съветското нахлуване над Украйна като " съдбовна неточност ", той не се е отрекъл от Путин. По тази причина управлението на социалдемократическата партия изиска да го изключи, само че процедурата се провали.

Шрьодер не желае да не помни " позитивните събития " с Путин

На въпроса за какво държи на другарството с съветския президент макар десетките хиляди жертви и съветските военни закононарушения във войната в Украйна, Шрьодер дава отговор:

" Вярно е, че това е измерение, което е друго. Но в миналото изглеждаше, че тези персонални връзки могат да бъдат потребни за решаването на един извънредно сложен политически проблем.

И по тази причина считам, че би било изцяло неправилно да се не помнят всички позитивни неща, които са се случили сред нас в политиката в предишното. Това не е в моя жанр и аз не го върша. "

Шрьодер очевидно загатва за посредническата си задача през март 2022 година, малко след съветското нахлуване над Украйна. Според личния му роман той първо се е срещнал с тогавашния украински парламентарист и сегашен министър на защитата Рустем Умеров в Истанбул и е траял към Москва за диалози с Путин. Инициативата обаче се провали.

Днес Шрьодер поддържа нов опит за ходатайство на държавно равнище.

" Франция и Германия ще би трябвало да поемат самодейността. Очевидно е, че войната не може да завърши с цялостното проваляне на едната или другата страна. "

Шрьодер дефинира спекулациите, че Путин може да стартира нуклеарна война или да нападне страна от НАТО на източния фланг, като " нелепости ". За да се пресече в зародиш ескалацията към сходни сюжети и да се предотврати повишаването на паниките на популацията, с изключение на поддръжката за Украйна, би трябвало съществено да се намерения и за решение на спора, акцентира той.

Настоящият германски канцлер Олаф Шолц не е разговарял с Путин по телефона от декември 2022 година Въпреки това в изявление, оповестено във вестник Märkische Allgemeine в четвъртък, той посочи, че са водени многократни диалози с Москва по въпроси като съглашението за експорт на украинско зърно, сигурността в Запорожката атомна електроцентрала и размяната на арестувани.

" Редица страни, в това число Украйна, сега разискват на равнище съветници по сигурността каква форма може да одобри нещо, което да докара до кротичък развой ", сподели той. " Но позволете ми да кажа едно нещо доста ясно: мирът е вероятен когато и да е. Путин просто би трябвало да спре варварската си акция и да изтегли войските си. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР