Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер, който е приближен на президента

...
Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер, който е приближен на президента
Коментари Харесай

Шрьодер напуска борда на Роснефт

Бившият немски канцлер Герхард Шрьодер, който е доближен на президента на Русия Владимир Путин, ще напусне съвета на шефовете на " Роснефт ". Това заяви съветската петролна група, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция. Същото ще направи и немският предприемач Матиас Варниг.

Според " Роснефт " Шрьодер е уведомил компанията, че не може да продължи да извършва функционалностите си в границите на управителния орган.

" Отнасяме се с схващане към решението им и благодарим за непрекъснатата помощ ", разгласи съветският колос в официално съобщение, представено от Ройтерс.

Бундестагът, долната камара на немския парламент, реши през вчерашния ден да лиши Шрьодер от някои привилегии, с които се е употребил в качеството си на някогашен канцлер - лишиха му бяха офиса и личния състав.

Депутатите от Европейския парламент също са приели с болшинство резолюция с необвързващ темперамент, с която желаят той да подаде оставка, напомня Агенция Франс Прес.

Герхард Шрьодер бе подложен на остри публични рецензии поради обстоятелството, че резервира доходоносната си позиция в съвета на шефовете на " Роснефт " след началото на нашествието.

Напускането на канцлера и Варниг идва след отдръпването на петима други задгранични вицепрезиденти на " Роснефт ", оповестява Ройтерс.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР