Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер бе наказан от правителството заради

...
Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер бе наказан от правителството заради
Коментари Харесай

Германското правителство наказа приятеля на Путин Герхард Шрьодер

Бившият немски канцлер Герхард Шрьодер бе осъден от държавното управление поради отхвърли си да осъди категорично съветската инвазия в Украйна, заяви ДПА.

Управляващата коалиция в Германия, водена от социалдемократите - партията, към която самият Шрьодер принадлежи и чийто водач бе в миналото - ще ореже специфичните му права като някогашен канцлер.

Според предложение на държавното управление, което би трябвало да бъде утвърдено от бюджетната комисия в Бундестага на следващия ден, той ще изгуби офиса и личния състав си. На Шрьодер въпреки всичко ще бъде разрешено да резервира своята пенсия и персонална защита.

Консервативната съпротива изиска Шрьодер да бъде лишен от пенсия с аргумента, че вреди на интернационалната известност на Германия, като не се дистанцира от съветския президент Владимир Путин и резервира постовете си в разнообразни съветски енергийни компании.

Бившият немски канцлер от 1998 до 2005 година е последният социалдемократ, заемал поста преди Олаф Шолц. След това той стартира да работи за съветски енергийни компании, измежду които " Северен поток ", " Газпром " и " Роснефт ".

Ръководството на СДПГ е поискало от него да напусне партията. Постъпили са и претенции за изключването му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР