Бившият футболист от Златното поколение на България - Красимир Балъков,

...
Бившият футболист от Златното поколение на България - Красимир Балъков,
Коментари Харесай

Балъков: ЦСКА 1948 ще играе основна роля в първенството, Кръстаич е правилният човек за националите

Бившият футболист от Златното потомство на България - Красимир Балъков, приказва пред медиите след края на мача сред ветераните на ЦСКА 1948 и Житен, извоюван от „ алените “ с 4:1.

Балъков разяснява обстановката в родния футбол, като обърна внимание на ЦСКА 1948 и националния тим. Бившият плеймейкър на Етър, Спортинг Лисабон и Щутгарт разкри също, че би играл още веднъж с екипа на ветераните.

„ Много от дълго време не бях играл. Добре се усещам, дори съм сюрпризиран от положителното ми физическо положение, беше добър мач. Победата на ЦСКА над Ливърпул през 1982 година? Няма съпоставяне сред тогава и в този момент, и тимовете нямат съпоставяне, само че постоянно е прелестно, когато усещаш духа на предишното. Някои от съотборниците бяха добре, някои - не толкоз добре, само че общо взето се представихме на положително равнище, компенсирахме, най-после малко се уморихме, само че значимото, че бихме “.

„ Нещата в ЦСКА вървят доста добре, тази година тимът ще играе съществена роля в първите четири места. Всичко зависи от моментното положение на тимовете и, несъмнено, е значимо кой ще вземе повече точки. Тази година в ЦСКА в действителност се вижда огромен прогрес “.

„ Националният тим ли? Младен Кръстаич е верният човек в вярното време и с верния асортимент. Близо 20 години слушаме мнения на експерти, футболисти, треньори, че в националния тим би трябвало да играят тези, които са в най-хубаво положение. Това в действителност е по този начин, само че откакто 18 години не сме се класирали на международен конгрес, значи е пристигнало време да се направи това, което Кръстаич направи - цялостно подмладяване. Разбира се, той може постоянно в обособени мачове да притегли някои играчи, които са в топ форма в шампионата и не са толкоз млади, в случай че на него му е належащо това в даден миг. Като цяло съм удовлетворен, че в този миг се подмладява тима “.

„ Всичко сме опитвали, в това число и аз, да вършим асортимент с най-хубавите футболисти, които има за момента, и нищо не се получи. Така че - това е верният път. Трудно е да се каже дали групата за Евро 2024 е преодолима, само че във всички случаи е окей. Сърбите са доста мощен тим, унгарците са доста мощни, само че избирам Сърбия и Унгария пред Англия и Франция. Ако от ЦСКА са ме харесали след толкоз пропуски през днешния ден и ме извикат, мога да играя отново, несъмнено “, показа Красимир Балъков, който е и някогашен треньор на ЦСКА 1948.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР