Бившият футболист на Левски и ЦСКА - Станислав Ангелов гостува

...
Бившият футболист на Левски и ЦСКА - Станислав Ангелов гостува
Коментари Харесай

Пелето: ЦСКА имаше по-чисти положения, но очаквах повече от тях

Бившият футболист на Левски и ЦСКА - Станислав Ангелов гостува в " Студио Дерби " на KotaSport.com. Пелето разяснява отминалото дерби сред " сини " и " червени, приключило при нулево тъждество.

" Хареса ми пловдивското дерби. Там видях футбол. Локомотив не демонстрираха най-хубавата си игра. Може би напрежението преди дербито им повлия по някакъв метод. Това не е тяхното лице. Могат доста по-добре да се показват. Няма по какъв начин дербито да стане такова, каквото помним като деца. В момента някак си минава като следващият задграничен дуел. Не е това, което беше. Цялостната комерсиализация във футбола води до това, което се случва сега.
 Йовов: Левски сподели много добра игра против ЦСКА
Йовов: Левски сподели много добра игра против ЦСКА

Мнението на някогашния футболист

В първите ми години в дербитата с аления и синия екип играхме доста българи и в двата отбора. Зарядът беше доста по-сериозен. Цареше дух в тези тимове. Желание и непреодолимо осъзнаване на събитията. Имаше вътрешна мотивация да покажеш най-хубавото от себе си. Матай изигра няколко доста съществени мача през предходната година. Вчера тотално не го видях дали играе. Направи доста неточности. Може да е нямал ден. Българите бяха най-хубавите в тима на ЦСКА.

Характерът на българина знаем какъв е. Един приключен футболист във всеки един миг би трябвало да е на нужното равнище. Независимо дали е кално и от съдията. Труден терен, само че се мотивираш, излизаш и газиш. Много е значимо, когато имаш дълъг път пред себе си, да не си мислиш, че ще се движиш единствено по автомагистралата. Има и компликации. Давам за образец двете момчета от ЦСКА и доста повече от Левски. Направиха ми положително усещане. Очаквах по-добрата селекция на ЦСКА да покаже по-високо равнище, а то стана тъкмо противоположното. Имаха по-добри положения и обстановки за гол, само че играта не им спореше. Най-важно за мен е да разчитаме на наши футболисти. Винаги в основата на триумфите ни се е крил нашият дух и неотстъпчивост.

Бъркаме грубо! Ние въобще не построяваме футбол. Не се влага задоволително и не се гледа на този развой като научна форма. Трябва да се акцентира на доста по-различни съставни елементи, с цел да се построи един играч. Малките клубове би трябвало да работим за огромните клубове. Трябва да се трансформират доста неща в правилник, наредби и действия ", разяснява Ангелов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР