Бившият футболист и впоследствие помощник - треньор на ЦСКА Ангел

...
Бившият футболист и впоследствие помощник - треньор на ЦСКА Ангел
Коментари Харесай

Ангел Червенков: ЦСКА трябва да е адаптивен

Бившият футболист и след това асистент - треньор на ЦСКА Ангел Червенков разяснява обстановката в " аления " клуб пред " Тема Спорт ". Ето какво съобщи той:

Г-н Червенков, склонен ли сте, че ЦСКА означи забележителен напредък в последните кръгове, въпреки че не победи във безконечното дерби с Левски?

Да, напоследък ЦСКА се стабилизира доста. Има направени явни корекции, играе се по-добре в поредност от мачове. Разбира се, не всичко е изчистено в елементи, само че на този стадий нещата се получават и вървят в добра посока. Бяха срещнати съществени противници и отборът изглеждаше много положително. Но не би трябвало и да се заблуждаваме, тъй като има друг вид тимове с разнообразни стилове и тактически похвати, тъй че ЦСКА би трябвало да умее да се наглася към всеки един конкурент и да го побеждава. Това е най-важното. Голяма неточност да вземем за пример е, когато се разяснява, че ЦСКА е посочил доста мощно и преобладаващо лице против Локо Пловдив. Да, алените играха много мощно, само че благодарене на

наивността на

съперника

Когато имаш неопитни централни бранители, не толкоз опитни бекове и теренът е неприятен, да караш защитата да изнася с подавания през вратаря е напряко самоубийствено. ЦСКА се подреди вярно, пресираше отлично и се получиха нещата. Но се видя, че против по-стойностен тим като Левски има още доста какво да се желае и да се развива в тази преса и наличието в противниковата половина. Затова и е доста значимо ЦСКА да бъде адаптивен и да резервира ядрото, с което се показва добре досега.

Колко огромна е ролята на Нестор Ел Маестро за напредъка в последните седмици?

- Когато той пое тима, още залагаше на групировка с петима бранители и общо 7 отбранителни футболисти. Това му беше огромната неточност и очевидно си е направил нужните заключения, тъй като в този момент тимът наподобява доста по-добре. Решението да се играе с четирима чисти халфове без изявени крила се оказа отлично, тъй като извлича максимума от хората в средата на терена. Да не забравяме, че ЦСКА има и още капацитет. Има хора, които лекуват трайни травми, други още не са в оптимална форма. Още не можем да желаеме максимума от този тим.

Оптимист ли сте, че Данило Асприля и Матиас Фаетон, които пристигнаха с огромни упования, скоро ще се " отпушат " и ще си завоюват по-голяма роля в състава?

- Надявам се. Показали са, че са способни да го създадат в предходните си клубове. Очевидно

се нуждаят

от време за

акомодация

само че считам, че занапред имат какво да показват. Аз персонално чакам с неспокойствие да видя и Матей назад в игра, тъй като мисля, че ще заздрави много отбраната.

Тежкият цикъл от мачове с ЦСКА 1948, Ботев Пд, Локо Пд, Левски беше преминат съвсем чудесно, а в този момент предстоят конфликти с привидно по-лесни противници. Какво очаквате от тях?

- Затова споделям, че ЦСКА би трябвало да е адаптивен. Защото не всички идни противници на отбора ще играят отворен футбол. Няма да има доста свободни пространства, които да бъдат търсени с пасове зад отбраната. Така че армейците би трябвало да се настроят и към тази игра. Срещу сгъстена защита, която би трябвало да бъде преодолявана. Виждаме, че и в международен мащаб огромните тимове се затрудняват, когато би трябвало да пробиват невисок блок, чиято цел е само да разрушава играта и да изчаква контраатаки. Затова и идните сякаш леки мачове не мисля, че ще са по-лесни от предходните. Към всеки дуел би трябвало да се подходи с нужната отговорност и равнището да бъде поддържано и повишавано. Това приказва за класа. Класата се крие в постоянството.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР