Бившият финансов министър Симеон Дянков коментира в ефира на Нова

...
Бившият финансов министър Симеон Дянков коментира в ефира на Нова
Коментари Харесай

Дянков за кризата: Бих дал веднага колкото може повече пари и колкото може по-бързо

 Бившият финансов министър Симеон Дянков разяснява в ефира на Нова телевизия икономическите ограничения, които би трябвало да бъдат взети в света, в Европа и в България вследствие на епидемиологичната рецесия поради COVID-19.

" Фирмите в този момент би трябвало да се подкрепят. Време е. Бих дал на този миг колкото може повече пари и колкото може по-бързо. Разбира се, би трябвало да се подкрепят основно български компании, само че и всички останали, тъй като не знаем по кое време ще завърши тази рецесия и какви ще са следствията накрая``, добави Дянков.

,,Винаги има терзания във връзка с прозрачността и отчетността, когато стане дума за разпределяне на финансови средства, само че аз персонално бих дал парите допустимо най-бързо на допустимо най-вече компании, пък по-нататък ще се види защо са били дадени``, разяснява още той.

Италия няма да докара до срив в еврозоната, а това дали Европа може да стигне до избавителен проект. След два месеца към този момент ще е късно. Добре е, че след работните места в този момент стартират да се подкрепят и компаниите. Тази рецесия сега е друга с тази преди 10 години, тъй като сегашната е рецесия на потреблението и предлагането. 

,,Има доста отзиви в Европа, защото разнообразни страни оферират разнообразни хрумвания, само че се надявам бързо да стигнем до общо решение. В момента отправната точка би трябвало да бъде бърз проект, в който максимален брой компании да бъдат подкрепени. Първият стадий, който ще бъде към три-четири месеца, ще коства на Европа към 750 милиарда евро``, изясни някогашният финансов министър.

,,На този стадий не е допустимо да се опрощават държавни задължения, само че на равнище компании е допустимо отчасти опрощаване``, приключи Симеон Дянков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР