Бившият Ф1 пилот на Макларън Фернандо Алонсо ще тества на

...
Бившият Ф1 пилот на Макларън Фернандо Алонсо ще тества на
Коментари Харесай

Фернандо Алонсо с тест в Тексас преди Инди 500

Бившият Ф1 водач на Макларън Фернандо Алонсо ще тества на " Тексас Мотор Спидуей " при започване на идващия месец като част от подготовката му към завръщането в Индианаполис 500 – най-бляскавия кръг от американските автомобилни серии Индикар.

Тази година Макларън влизат в надпреварата по-подготвени от преди две години. Отборът Карлин е един от сътрудниците им, а автомобилът на Алонсо ще бъде задвижван от Chevrolet.

" Подготовката върви по проект. Миналата седмица бяхме в симулатора и останах много удовлетворен. Ще тестваме в Тексас на 9 април и след това на " Индианаполис " с останалите водачи. Очевидно, главният ни фокус е върху Индианаполис тази година ", показа Алонсо.
#indy500 Simulator day. @McLarenIndy @TeamChevy @IMS pic.twitter.com/0AEk33sSZO
— Fernando Alonso (@alo_oficial) March 7, 2019
Попитан дали ще е кадърен да доближи равнището си от представянето на Инди 500 през 2017 година, Алонсо отвърна, че се надява. " Това е желанието ми, да бъда най-малко толкоз конкурентен, колкото тогава, само че с по-добър заключителен резултат. Уважаваме доста други тимове, които плуват в свои води, тъй че предизвикването е огромно ".

През 2017 година Алонсо не съумя да финишира на " Индианаполис " поради щета в мотора. Малко по-рано той бе начало на колоната в надпреварата. Победа в Инди 500 е единственото, което липсва на двукратния Ф1 първенец, с цел да завоюва така наречен " тройна корона в моторспорта " (победи в Гран При на Монако, 24-те часа на Льо Ман и Инди 500).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР