Бившият евродепутат от БСП Петър Курумбашев ще бъде новият почетен

...
Бившият евродепутат от БСП Петър Курумбашев ще бъде новият почетен
Коментари Харесай

Курумбашев става почетен консул на Малайзия в България

Бившият евродепутат от Българска социалистическа партия Петър Курумбашев ще бъде новият почетен консул на Малайзия в България със седалище в София и с консулски окръг, обхващащ територията на страната ни.

Решението е взето на съвещанието на Министерския съвет във вторник. Със същото решение кабинетът е отдръпнал даденото единодушие Светослав Джамбов да извършва към този момент функционалностите, с които е претрупан от 2006 година до момента.

От 2017 до май 2019 година Курумбашев беше евродепутат от опозиционната Българска социалистическа партия. Той обаче не стана част от листата на социалистите за евровота предходната година. Тогава водачът на социалистите Корнелия Нинова му предложи неизбираемото 9-то място, само че той го отхвърли.

" Това предложение ми се стори като насмешка - за всичко, което съм направил до момента, отхвърлих. И по този начин се разделихме. Благодаря на всички членове и организации на Българска социалистическа партия, както и на Съюза на тракийските сдружения, за доверието и получените номинации. До нови срещи ", написа тогава той.

Курумбашев не влезе в европарламента незабавно след изборите през 2014 година поради решението на Сергей Станишев, който по това време беше водач на партията, да не се отхвърля от мястото си в Екологичен потенциал. Станишев въпреки всичко отиде в Екологичен потенциал, откакто Илияна Йотова стана вицепрезидент през 2017 година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР