Бившият енергиен министър Трайчо Трайков е поискал от Комисията за

...
Бившият енергиен министър Трайчо Трайков е поискал от Комисията за
Коментари Харесай

Трайчо Трайков поискал от КПКОНПИ удължаване на срока, в който да докаже доходите си

Бившият енергиен министър Трайчо Трайков е изискал от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/ да удължи периода, в който може да даде документи, с които да изясни произхода на близо 2,4 милиона лв. разлика сред разноските и приходите му през последните 10 години. Това съобщи за БНР Трайков, като разяснява, че сходна пролонгация би му дала опция да убеди антикорупционната комисия в законността на приходите си, с цел да може запорът над негови парцели и средства да бъде вдигнат.

„ Аз не мога да се защитя, до момента в който не знам тъкмо коя част от приходите ми те считат, че са с неразбираем генезис. Когато към този момент имам опция да се възползвам от материалите, които те са събрали, с цел да приготвят това пояснение, тогава няма да имаме никакъв проблем “, сподели Трайков.

Той изясни, че още преди време е обжалвал акта на авансово запориране като поръчителство на бъдещи и процедурата към момента не е завършила.

„ Отделно от това, считам, че бих могъл да показва всички документи, които комисията счита, че им липсват, с цел да си обяснят произхода на всички средства, които ги интересуват, тъй че в един рационален период с продължаването на периода за подаването на тази декларация това би могло да стане ясно и, в случай че им стане ясно и го одобряват за приемливо, в случай че са добросъвестни, евентуално биха решили, че няма потребност да се върви на съд “, сподели още той.

"Веднъж към този момент съм бил под ударите на част от тази комисия - небезизвестната комисия на Златанов с тефтерчето и тогава констатациите на комисията бяха опровергани и отхвърлени от съда на всички инстанции. Аз тогава не се възползвах от правото си да осъждам страната, тъй като ми се стори, че не всички българи са отговорни за дейностите на избрана група хора, само че явно това не е имало огромен смисъл, тъй като нещата продължиха, Човекът, който ме наклевети тогава, продължава да доближава нови низини и да каля хората. Това е Николай Бареков ", приключи Трайчо Трайков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР